Donar boekt belangrijke zege op Feyenoord

Donar-speler Willem Brandwijk (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft een grote stap gezet richting de Elite Gold van de BNXT League. De Groninger basketballers deden dat door in eigen huis Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball te verslaan. In een niet bijster aantrekkelijke wedstrijd werd het 64-57.

In het eerste kwart speelde de thuisploeg niet geweldig, maar de Rotterdammers bakten er nog minder van. Via 6-1 en 12-4 eindigde het kwart bij 21-10. Halverwege het tweede kwart had Donar slechts 2 punten gescoord, tegenover 8 voor Feyenoord. De schoten vielen niet en er waren veel aanvallende fouten. Kort voor rust schoot Andrej Magdevski de eerste driepunter voor Donar raak: 34-25.

Na rust wisten de Rotterdammers lange tijd niet tot scoren te komen, en aan het eind van het kwart was er een comfortabele voorsprong voor Donar: 53-35. In de slotfase van de wedstrijd liet de ploeg van coach Andrej Stimac Feyenoord nog terugkomen van 64-45 tot 64-57.

Topscorers bij Donar waren Willem Brandwijk met 15 punten en Clay Mounce met 12 punten. Bij Feyenoord was Stacy Beckton topscorer met 16 punten.

Donar staat op de vijfde plaats en heeft 26 punten uit 16 wedstrijden.