Tjechische verdediger Matej Chalus per direct naar FC Groningen

sport
Foto: FC Groningen

FC Groningen huurt voor de rest van dit seizoen de Tsjechische centrale verdediger Matej Chalus. Hij komt over van de Zweedse club Malmö FF en sluit per direct aan bij de eerste selectie.

Matej Chalus is geboren in Praag en speelde meer dan honderd competitiewedstrijden op het hoogste niveau, waaronder 66 voor Slovan Liberec. Een jaar geleden maakte de verdediger de overstap van Tsjechië naar Malmö FF in Zweden. Chalus is éénmalig Tsjechisch A-international.

“In deze fase zoeken wij naar spelers die ons meer stabiliteit gaan geven in onze strijd weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst”, aldus technisch-directeur Mark-Jan Fledderus. “Het is een feit dat we te veel tegengoals krijgen vanuit spelhervattingen en voorzetten. Matej is een fysiek sterke centrale verdediger met duelkracht en onverzettelijkheid. Matej weet wat er in deze fase bij FC Groningen wordt gevraagd. Wij denken daarom dat hij ons op dit moment direct kan helpen”.

Chalus is de vierde versterking van FC Groningen. Johan Hove, Johan, Aimar Sher en Mads Bech Sørensen kwamen de gelederen van de club eerder al versterken. Veel heeft het nog niet geholpen, want FC Groningen staat sinds de nederlaag tegen Cambuur van donderdagavond laatste in de eredivisie.