Categorieën: Nieuws

‘The Best of Both Worlds’: “We hadden op honderd man gerekend, maar er kwamen 250 personen”

Het zingen van Disney- en Nickelodeonliedjes. Het vond vrijdagavond plaats in café De Hoppe op de Grote Markt. Organisator Xuewen Bakker kijkt met volle tevredenheid terug.

Hoi Xuewen! Hoe is het gisteravond gegaan?
“We zijn ontzettend tevreden. We hadden van tevoren gezegd dat we blij zouden zijn met honderd man publiek. Maar er kwamen ongeveer 250 mensen naar het café. Het leuke was dat mensen ook bleven plakken, dat ze niet na een half uurtje weer weggingen. Je kunt echt zeggen dat het onze verwachtingen flink heeft overtroffen.”

Hoe is dit idee ontstaan?
“Ik heb dit evenement samen met vier andere studenten opgezet. Wij studeren aan de Hanzehogeschool en wij volgen de minor Eventmanagement. In september kregen we de opdracht om een evenement te organiseren. Dan ga je nadenken over wat je kunt en wilt. Op TikTok kwam ik toen een filmpje tegen van een Best of Both Worlds-event in Amerika. Dat is daar ontzettend populair. Ik zag onder het filmpje allemaal reacties in het Nederlands staan dat men het ook leuk leek dat zoiets hier zou komen. En zo is het balletje gaan rollen.”

Heb je voor het organiseren contact gezocht met organisatoren in Amerika?
“Nee. Wij hebben onze eigen draai er aan gegeven. Voor de duidelijkheid, het gaat dus om het hele proces. Op onze opleiding begon het met het pitchen van het idee. En eigenlijk waren de geluiden zo positief, dat we toestemming kregen om het ook te organiseren.”

Verschillende lezers van dit artikel zullen misschien nog een beetje in het ongewisse zitten over wat het nu precies behelst …
“Eigenlijk is de opzet heel simpel. Het is een sing-along-evenement waar de televisiezenders Disney Channel en Nickelodeon bij elkaar komen. Tijdens de avond worden er liedjes van deze zenders gedraaid. Aanwezigen kunnen vervolgens de longen uit hun lijf zingen, en als het ware hun jeugd herbeleven. Want vaak gaat het om televisieprogramma’s die je vroeger als kind op televisie zag, waarbij de themes in je geheugen gegrift staan.”

Mensen laten mee zingen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dan direct vooraan staat. Hoe hebben jullie dat toch voor elkaar gekregen?
“We hadden een mc die de mensen enthousiasmeerde. Daarnaast is het toch ook wel zo dat als je wat drankjes hebt gedronken, dat dan de rem er ook af gaat. En tot slot, als je andere mensen uit hun dak ziet gaat, dan wordt het voor jezelf ook makkelijker. Zoals ze dat dan zo mooi zeggen, als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer.”

Het was ook voor het goede doel hè?
“Klopt. Het aantal liedjes dat je kunt laten horen is ontelbaar groot. Er konden gisteravond voor een klein bedrag verzoeknummers aangevraagd worden. Dit geld gaat naar de stichting EducAIDed. Dit is een stichting die in 2007 in Groningen is opgericht en zich inzet voor kwalitatief goed onderwijs in ontwikkelingslanden.”

Uiteindelijk gaat het om een project voor school. Ik neem aan dat de studiepunten binnen zijn?
“Dat weten we nog niet! Over twee weken vind het eindgesprek plaats, en dan horen we of we de studiepunten bij kunnen schrijven. Maar inderdaad, ik ben het wel met je eens, dat ik mij daar niet direct hele grote zorgen over maak.”

Je zei het al, er is veel vraag naar een evenement als dit. Is dit nu een ‘gouden ei’ wat jullie gevonden hebben?
“Dat zou kunnen! Sterker nog, we zijn door De Drie Gezusters gevraagd om volgende week bij hen een vervolg te komen geven. Of er daarna een vervolg gaat komen, dat weet ik niet. Het komende half jaar zit ik voor mijn studie in het buitenland. Maar ergens lijkt het mij wel heel leuk om misschien een bedrijfje te beginnen dat zich hier specifiek op richt, waarmee we dan door Nederland kunnen toeren. Maar ik moet daar nog wel even een nachtje over slapen, haha.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

7 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

8 uur geleden

Koningsdag: zachter, een waterig ‘oranjezonnetje’ en hier en daar een bui

Koningsdag brengt qua temperatuur verlichting in de ietwat kille afgelopen periode. Droog blijft het waarschijnlijk…

8 uur geleden

FC Groningen deelt de punten met koploper Willem II: 1-1 in Tilburg

FC Groningen heeft vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen koploper Willem II. Hoewel de FC…

9 uur geleden

De komende maanden verrijzen er twee straatkunstwerken in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer

Aan de Canadalaan en aan de Kaapse Baan verrijzen de komende maanden twee nieuwe straatkunstwerken,…

9 uur geleden

Nieuwe Boteringestraat dit weekend open, maar daarna weer drie dagen dicht

De Nieuwe Boteringestraat gaat komend weekend heel even weer open voor verkeer. Maandagochtend gaat de…

9 uur geleden