Slachtoffer dodelijke steekpartij jeugdzorginstelling Emmen is 26-jarige vrouw uit Stad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De vrouw die zaterdagavond bij een steekincident om het leven kwam in een jeugdzorginstelling in Emmen is een 26-jarige vrouw uit Stad. Dat laat de politie zondag weten.

De vrouw werkte als begeleidster in de instelling. Bij de politie kwam zaterdagavond rond 20.20 uur een melding binnen van een geweldsincident. Agenten gingen daarop naar de jeugdzorginstelling aan de Stationsstraat in de Drentse stad. “Toen we arriveerden, troffen wij een zwaargewonde vrouw aan”, vertelt een politiewoordvoerder. “Hulpverlening mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen.”

Aanhoudingen
Agenten gingen in de omgeving op zoek naar de mogelijke verdachten. Bij deze zoektocht werd onder andere een politiehelikopter ingezet. “Kort na het incident konden wij een 19-jarige man in Emmen aanhouden. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden die zich op dat moment in de gemeente Meppel bevond. Wij doen op dit moment onderzoek naar hun betrokkenheid bij dit incident.”

Camerabeelden
Wat er precies gebeurd is, is nog onbekend. “We zijn op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van de Stationsstraat in Emmen die mogelijk kunnen ondersteunen bij ons onderzoek. Reed u met een auto met dashboardcamera in de buurt van de Stationsstraat rond het tijdstip van het incident? Of heeft u een deurbelcamera waar mogelijk iets verdachts op te zien is? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900 88 44.”

Onderzoek
Volgens RTV Drenthe is de politie zondag nog volop bezig met onderzoek naar de toedracht. In de jeugdzorginstelling verblijven jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Zij zijn na het incident geëvacueerd en hebben de nacht elders doorgebracht.