In juni twee weken geen treinen tussen Stad en Meppel

nieuws
Foto: Rob Dammers - America NSR VIRMm 9516, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=109578156

Tussen 8 en 22 juni rijden er geen treinen tussen de stad Groningen en Meppel. Volgens RTV Drenthe gaat ProRail in deze periode de werkzaamheden aan de spoorboog bij Hoogeveen afmaken.

Vorig jaar mei werd het leeuwendeel van de werkzaamheden voor de spoorboog al uitgevoerd. Maar door een tekort aan materiaal kwam het werk niet helemaal af. Daarom ziet ProRail zich genoodzaakt om het traject deze zomer nogmaals twee weken af te sluiten.

Als de spoorboog bij Hoogeveen is aangepast, kunnen treinen hier sneller langs rijden. Nu rijden de treinen nog tachtig kilometer per uur over de spoorboog, maar dit kan in de toekomst met honderdveertig km/u. Dat betekent dat reizigers tussen Groningen en Zwolle een minuut en vijftien seconden korter onderweg zijn.