Categorieën: Nieuws

Gemeente verhelpt onwenselijke situatie spoorwegovergang Hoendiep Hoogkerk

De gemeente heeft de aankondigingsborden van een spoorwegovergang op het Hoendiep in Hoogkerk herplaatst. Door nog onbekende oorzaak waren de borden gebogen en niet meer zichtbaar.

Omwonenden trokken de afgelopen week bij de redactie van OOG Tv aan de bel. Zij noemden de situatie gevaarlijk. “Het gaat om borden die een spoorwegovergang aankondigen”, laat een omwonende weten. “Ondanks dat de spoorwegovergang is uitgerust met bellen en lampen zie je op de plek waar dit bord staat niet dat er een overweg na de bocht is te vinden.” Over de oorzaak tasten de omwonenden in het duister: “Misschien heeft het vrachtverkeer de borden te grazen genomen? Of wellicht is het baldadigheid? Maar omdat hier veel verkeer langsrijdt vinden wij de situatie gevaarlijk.”

ProRail: “Dit is een onwenselijke situatie”
Spoorbeheerder ProRail neemt het woord ‘gevaarlijk’ niet in de mond, maar een woordvoerder spreekt wel van een onwenselijke situatie. “Deze borden staan er niet voor niets. Ze geven aan dat de spoorwegovergang met maximaal vijftig kilometer per uur genaderd mag worden. Nu deze borden missen kun je je als automobilist niet voorbereiden op dat wat gaat komen. Daarom is het wenselijk dat de borden weer snel netjes overeind staan.” ProRail is echter niet eigenaar van de borden. Dat is volgens de spoorbeheerder de gemeente Groningen.

Gemeente: “Borden zijn weer zichtbaar”
Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de situatie direct hersteld is: “Nadat we dit verhaal te horen kregen hebben we direct actie ondernomen. De borden zijn inmiddels weer zichtbaar. Maar of wij nu de eigenaar zijn van deze borden? Daar moeten we nog maar eens over in gesprek met ProRail.” En de zegsman heeft nog een tip: “Het is heel goed dat omwonenden aan de bel trekken bij, in dit geval jullie als OOG Tv. Maar men kan beter direct met ons contact opnemen. Via onze website kunnen vergelijkbare meldingen doorgegeven worden. Dus als je kapotte straatverlichting ziet of een loszittende stoeptegel, dan kan men het beste direct bij ons een melding indienen, zodat wij er mee aan de slag kunnen.”

Foto: ingezonden
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Bestuurder fatbike gewond bij aanrijding

De bestuurder van een fatbike is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.…

10 minuten geleden

‘Verkeersdrukte na afsluiting Julianaplein valt erg mee’

De verkeersdrukte na de afsluiting van het Julianaplein valt vooralsnog erg mee, aldus Operatie Ring…

29 minuten geleden

Fietser gewond bij ongeval Lijzijde

Bij een ongeval aan de Lijzijde, ter hoogte van winkelcentrum Lewenborg, is donderdagochtend tegen elven…

47 minuten geleden

JOVD: ‘Openingstijden voor winkeliers op zondag hopeloos ouderwets’

De openingstijden voor winkeliers zijn hopeloos ouderwets, met name voor de zondagen. Dat meldt de…

1 uur geleden

Parkeren bij Vliegveld Eelde flink duurder, maar blijft het goedkoopste

Ondanks de hoge inflatie zijn de prijzen voor parkeerplaatsen rondom luchthavens voor de komende zomer…

2 uur geleden

Jongeren in aardbevingsgebied moeten bredere steun krijgen, alleen geld is niet genoeg

Veel jongeren in het aardbevingsgebied voelen altijd stress en verliezen vertrouwen in zichzelf en in…

3 uur geleden