FC Groningen haalt opnieuw aanwinst binnen: Mads Bech Sørensen komt gelederen versterken

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Mads Bech Sørensen komt de gelederen van FC Groningen versterken. De centrale verdediger wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Brentford FC.

De 24-jarige Sørensen is geboren in het Deense Horsens. Hij begon zijn voetbalcarrière in 2011 bij de plaatselijke AC Horsens. In de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar Brentford FC in Engeland. Sindsdien werd hij verhuurd aan AFC Wimbledon en OGC Nice. Sørensen kwam voor dit seizoen elf wedstrijden in actie in de Premier League en speelde 41 duels in het Championship. Dat is het op één na hoogste niveau van Engeland. Hij wist bij deze wedstrijden twee keer het net te vinden.

Technisch-directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de komst van Sørensen: “Mads is een grote, fysiek sterke centrale verdediger. Hij heeft de laatste seizoenen op hoog niveau getraind en gevoetbald en brengt daarmee de nodige ervaring met zich mee. Wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor onze verdediging en dichten hem daarbij ook leiderschapskwaliteiten toe.” Dinsdag maakte de FC bekend dat het Aimar Sher en Johan Hove had gecontracteerd. OOG-verslaggever Daniël Theelen, die de FC op de voet volgt, wist tevens te vertellen dat de FC bezig is om Jens Petter Hauge te contracteren.