“Donderdag winterse buien, in het weekend waterkoud”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen zal de temperatuur overdag boven het vriespunt liggen en in de nachten vriest het enkele graden. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis komen we na het weekend onder invloed van een hogedrukgebied.

“We beginnen de dag donderdag met de kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten”, vertelt Kamphuis. “Overdag valt er een enkele winterse bui, maar laat ook de zon zich zien. Bij een matige westenwind, windkracht 3 tot 4, wordt het 5 graden. In de nacht van donderdag op vrijdag minimumtemperaturen iets onder het vriespunt, waarbij er opnieuw kans op gladheid bestaat. Ook kunnen er mistbanken ontstaan. Vrijdag is er eerst kans op mist. Verder is er een toenemende kans op een paar winterse buien. Het is waterkoud bij 2 graden. De wind, uit het zuidwesten, is zwak tot matig, windkracht 2 of 3. In de nacht naar zaterdag lichte vorst en opnieuw kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.”

“Zaterdag is het waterkoud bij 2 of 3 graden. Het is rustig, droog maar ook overwegend grijs weer. In de nacht naar zondag opklaringen en enkele graden vorst: -2 tot lokaal -5 graden. Zondag is het eveneens droog en ook dan overheersen wolken, al kan het soms even opklaren en is de kans op zon iets groter dan op de zaterdag. Het wordt 4 graden. In de nacht een graadje vorst. Maandag zijn de veranderingen klein. De komende tijd krijgt hogedruk meer invloed op het weer bij ons. Het zal voorlopig niet leiden tot een winteroffensief, maar de neerslag gaat er uit. Vaak wordt er vochtige lucht aangevoerd zodat de zon het lastig heeft.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.