“Donderdag buien en opklaringen, komende dagen onbestendig en erg zacht”

nieuws
Foto: Simon Smith from FreeImages

Winterweer is nog altijd in geen velden of wegen te bekennen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis gaan de komende dagen zeer zacht en onbestendig verlopen.

“Donderdag begint de dag met wolkenvelden en kan er een buitje vallen. Ook zijn er opklaringen”, vertelt Kamphuis. “Later op de dag wordt de bewolking dikker en in de avond volgt er regen. Ook in de nacht naar vrijdag af en toe regen. Het wordt 9 graden bij een matige westelijke wind, rond windkracht 3. Vrijdagochtend is het eerst regenachtig. In de middag blijft het droog en breekt de zon af en toe door. Het wordt 9 graden.”

“Zaterdagochtend valt er een buitje en in de middag breekt de zon nu en dan door. Met 10 graden als maximumtemperatuur is het erg zacht. Zondag houdt het zachte weer aan en wordt het wederom een graad of 10. Verder is er veel bewolking en neemt de kans op regen weer wat verder toe. Na het weekend blijft het onbestendige weer aanhouden. Daarbij is het doorgaans erg zacht, soms winderig en regelmatig nat. De kans op een poging van Koning Winter halverwege de maand is aan het afnemen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.