Debutantenbal eindigt in mineur voor FC Groningen bij Excelsior

FC Groningen heeft zondagavond met 1-0 verloren op bezoek bij Excelsior Rotterdam. Debuterend hoofdtrainer Dennis van der Ree zag zijn piepjonge ploeg een kopbal van Redouan El Yaakoubi niet te boven komen. Door blessureleed en ziekte binnen de selectie was Van der Ree aangewezen op jeugdspelers. Aanvaller Thom van Bergen en centrale verdediger Thijmen Blokzijl konden zodoende debuteren in het groenwit.

Beide jongelingen speelden niet onverdienstelijk. Blokzijl durfde vooruit te voetballen, waar Van Bergen meermaals gevaar stichtte voor de Rotterdamse goal. FC Groningen voerde de boventoon in het eerste bedrijf, maar kon de kansen niet uitdrukken in een voorsprong.

Halverwege de tweede helft ging het mis. Invaller Joey Pelupessy kwam te laat bij de eerste paal en zag dat El Yaakoubi kon binnen koppen. Neraysho Kasanwirjo stond erbij en keek ernaar: 1-0.

Het jongste FC Groningen aller tijden, gemiddeld 21,5 jaar oud, probeerde wat te forceren met de lange bal, maar kreeg de bal niet meer tussen de palen: 1-0. Volgende week donderdag spelen de Groningers weer in eigen huis, wanneer Spakenburg op bezoek komt in strijd om de TOTO KNVB-beker.