Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Groningen is de croissant populair. Het broodje van gerezen bladerdeeg wordt vandaag extra geëerd met de internationale feestdag: De Dag van de Croissant.
Bij croissanterie Pigalle aan de Stoeldraaiersstraat weten ze alles over de croissant en waar die aan moet voldoen. ‘Ten eerste moet de croissant vers zijn. Ook knapperig en luchtig en dat het deeg nog een beetje warm is. Dat vinden wij heel belangrijk’, vertelt Stephanie Oldenburger, eigenaar van Pigalle.
Populair
Croissants kan je vinden in alle soorten en maten: naturel, met kaas of zelfs geserveerd als gebakje. Volgens de croissanterie zijn de Groningers in ieder geval zoetekauwen. ‘Croissant met jam is erg populair of met boter en Nutella. We hebben hier veel chocoladeliefhebbers’, vertelt Oldenburger. ‘Zelf eet ik het liefste met Nutella, maar hier wordt van alles besteld.’
Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…
Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…
De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…
In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…
Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…
In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…