Broos FC Groningen hervat competitie tegen Excelsior

FC Groningen hervat de Eredivisie aanstaande zondag om 16.45 uur met een uitwedstrijd tegen Excelsior uit Rotterdam. FC Groningen doet dat vanuit een broze positie, met een dramatische plaats op de ranglijst, een nieuwe hoofdtrainer en een selectie vol vraagtekens.

De wedstrijd tegen Excelsior is de eerste wedstrijd als hoofdtrainer voor Dennis van der Ree. FC Groningen staat momenteel op een vijftiende plaats met twaalf punten uit veertien wedstrijden, één plaats boven de plek waarmee play-offs tegen degradatie moeten worden gespeeld.  Na de laatste wedstrijd voor de winterstop werd hoofdtrainer Frank Wormuth ontslagen.

Na een mislukte zoektocht naar een nieuwe eindverantwoordelijke kwam technisch directeur Mark-Jan Fledderus uit bij Dennis van der Ree, assistent onder Frank Wormuth. Van der Ree heeft er vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plek is: “Ik snap wel dat het niet je eerste gedachte is om de assistent naar voren te schuiven, zeker bij een club als FC Groningen. Maar ik heb vertrouwen in mezelf en snap wel dat ze dan bij mij zouden uitkomen.”

Blessures en afwezigen

Van der Ree moet direct creatief zijn. Door een schorsing van Mike te Wierik komt er een plekje vrij naast Radinio Balker centraal achterin. Die plek lijkt te worden ingevuld door Neraysho Kasanwirjo, maar omdat ook op het middenveld Laros Duarte geblesseerd is en Ragnar Oratmangoen een twijfelgeval moet Kasanwirjo misschien op het middenveld spelen. Dat zou het debuut betekenen voor de 17-jarige Thijmen Blokzijl, een speler die de opleiding van FC Groningen doorlopen heeft.  Ook Thom van Bergen begint mogelijk in de basis tegen Excelsior, als rechtsbuiten.

Ook Marin Šverko, Daleho Irandust, Nordin Musampa en Paulos Abraham zijn er allen niet bij vanwege blessures.