Categories: Nieuws

Bewoners Irislaan hebben last van muizenplaag

Bewoners aan de Irislaan in Stad kampen sinds enkele weken met een heuse muizenplaag. Aan stadsblog Sikkom laten zij weten helemaal klaar te zijn met de situatie waarbij woningcorporatie Nijestee wordt opgeroepen om actie te ondernemen.

Aan Sikkom laten de bewoners weten dat er in de afgelopen jaren zo nu en dan wel eens een muis door het huis liep, maar zoveel als er in de laatste twee weken worden gespot hebben de bewoners niet eerder gezien. Sommige bewoners hebben vallen gezet waar soms wel vier of vijf muizen in zitten. De muizen zijn niet het enige probleem waar de bewoners mee te maken hebben: de huizen zitten vol schimmels, scheuren, gaten en achterstallig onderhoud. De kieren en gaten zijn ontstaan door verzakkingen. Door de verzakkingen zakt het huizenblok naar voren waardoor het los komt van de schuurtjes. Door al die kieren en gaten kunnen de muizen makkelijk in de woningen komen.

De problemen zijn kenbaar gemaakt bij Nijestee. Volgens de bewoners is de woningcorporatie ook langsgekomen maar zijn er enkel provisorische oplossingen aangebracht die geen zoden aan de dijk zetten. Zo zijn gaten met pur dichtgemaakt en is er op sommige plekken wat piepschuim aangebracht. Nijestee laat in een reactie weten de overlast te betreuren. “Muizenoverlast, of welke vorm van ongedierte dan ook, komt helaas meer voor in de stad. Mede dankzij het seizoen en de kou trekken beesten nu graag naar binnen”, laat Nijestee in een reactie aan Sikkom weten.

SP stelt vragen

Komende woensdag stelt de SP-fractie in de Groningse gemeenteraad vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de problemen aan de Irislaan. De partij roept het college op om deze huurders te helpen op de korte- en lange termij, bijvoorbeeld via de gemeentelijke ongediertebestrijding. Verder vraagt de partij of de gemeente de huurders bij kan staan als het gaat om het opknappen en verduurzamen van de woningen. “Het kan niet zo zijn dat huurders tussen wal en schip belanden als een Vereniging van Eigenaren en een verhuurder niet goed lijken samen te werken”, aldus SP-raadslid Hans de Waard. “Wat ons betreft kan de gemeente een rol spelen om die plooien weer glad te strijken.”

Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

Matras in brand zorgt voor veel rookontwikkeling in woning Helpman

In een woning aan de Van Panhuysstraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag…

5 minuten ago

Nederlaag vrouwen Drs. Vijfje, PKC’83/Team Amoeri rukt op naar derde plek

Drs. Vijfje heeft het kelderduel in de eredivisie vrouwen zaalvoetbal tegen Hovocubo verloren. In de…

6 uur ago

Zo goed als droog maar koud weekend met af en toe zon, daarna meer wolken en kans op neerslag

Groningen kan zich opmaken voor een koud, maar zo goed als droog weekend waarin ook…

7 uur ago

FC Groningen vecht en wint met 2-1 van VVV-Venlo

FC Groningen wint op vrijdagavond met 2-1 van VVV-Venlo. In de Euroborg wisten de Groen-Witten…

8 uur ago

Tot en met zaterdagmiddaguur kans op gladheid door sneeuwbuien en bevriezing

Groningen moet de gehele vrijdagnacht en zaterdagochtend rekening houden met gladheid, veroorzaakt door sneeuwbuien en…

8 uur ago

Nieuw project rond toegankelijke creatieve studio’s voor en door jongeren gaat van start

Bij Stichting SCN aan de Traventijnstraat is vrijdagavond de aftrap gegeven voor het project Open…

9 uur ago