Categorieën: Nieuws

Bewoners Irislaan hebben last van muizenplaag

Bewoners aan de Irislaan in Stad kampen sinds enkele weken met een heuse muizenplaag. Aan stadsblog Sikkom laten zij weten helemaal klaar te zijn met de situatie waarbij woningcorporatie Nijestee wordt opgeroepen om actie te ondernemen.

Aan Sikkom laten de bewoners weten dat er in de afgelopen jaren zo nu en dan wel eens een muis door het huis liep, maar zoveel als er in de laatste twee weken worden gespot hebben de bewoners niet eerder gezien. Sommige bewoners hebben vallen gezet waar soms wel vier of vijf muizen in zitten. De muizen zijn niet het enige probleem waar de bewoners mee te maken hebben: de huizen zitten vol schimmels, scheuren, gaten en achterstallig onderhoud. De kieren en gaten zijn ontstaan door verzakkingen. Door de verzakkingen zakt het huizenblok naar voren waardoor het los komt van de schuurtjes. Door al die kieren en gaten kunnen de muizen makkelijk in de woningen komen.

De problemen zijn kenbaar gemaakt bij Nijestee. Volgens de bewoners is de woningcorporatie ook langsgekomen maar zijn er enkel provisorische oplossingen aangebracht die geen zoden aan de dijk zetten. Zo zijn gaten met pur dichtgemaakt en is er op sommige plekken wat piepschuim aangebracht. Nijestee laat in een reactie weten de overlast te betreuren. “Muizenoverlast, of welke vorm van ongedierte dan ook, komt helaas meer voor in de stad. Mede dankzij het seizoen en de kou trekken beesten nu graag naar binnen”, laat Nijestee in een reactie aan Sikkom weten.

SP stelt vragen

Komende woensdag stelt de SP-fractie in de Groningse gemeenteraad vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de problemen aan de Irislaan. De partij roept het college op om deze huurders te helpen op de korte- en lange termij, bijvoorbeeld via de gemeentelijke ongediertebestrijding. Verder vraagt de partij of de gemeente de huurders bij kan staan als het gaat om het opknappen en verduurzamen van de woningen. “Het kan niet zo zijn dat huurders tussen wal en schip belanden als een Vereniging van Eigenaren en een verhuurder niet goed lijken samen te werken”, aldus SP-raadslid Hans de Waard. “Wat ons betreft kan de gemeente een rol spelen om die plooien weer glad te strijken.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Motie van CDA moet Kardinge zonder ijsbaan van tafel vegen

Het gemeentebestuur sorteert steeds nadrukkelijker voor op een einde van de ijsbaan in sportcentrum Kardinge,…

24 minuten geleden

Center Dakota Quinn jaar langer bij Donar

Dakota Quinn heeft zijn contract bij Donar met een jaar verlengd. (meer…)

49 minuten geleden

Tilburgse verdachten van explosie bij beautysalon Herestraat binnenkort allemaal op vrije voeten

De Tilburgse verdachten van de bomaanslag bij een beautysalon aan de Herestraat, die op 12…

54 minuten geleden

Groninger schaker Sergei Tiviakov in finale Nederlands kampioenschap

De Groninger schaker Sergei Tiviakov heeft de finale van het Nederlands schaakkampioenschap 2024 gehaald door…

1 uur geleden

Bijzonder bedankje voor UMCG-dokter Annelies: jonge patiënt bouwt machine die schouderklopjes geeft

'Geef jezelf een schouderklopje. Je hebt het verdiend!' Deze tekst staat op een wel heel…

2 uur geleden

Provincie schroeft subsidieplafond voor cultuur op met 1,3 miljoen euro

Professionele cultuur- en erfgoedinstellingen kunnen voor de komende drie jaar subsidies aanvragen uit een grotere…

2 uur geleden