Categorieën: Nieuws

Aanpak Ring Zuid: “Betonstorten verdiepte ligging in maart klaar”

De werkzaamheden rond de bouw van de verdiepte ligging vorderen gestaag. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. Men verwacht dat het betonstorten voor de verdiepte ligging in maart afgerond kan worden.

De verdiepte ligging van de nieuwe zuidelijke ringweg heeft een lengte van ruim een kilometer en bevindt zich tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep. “In december en januari hebben we op diverse plekken beton gestort. Ten oosten van de Hereweg zijn voor Kerstmis de laatste dekken gestort, waardoor het deksel daar bijna klaar is. Bij het gebouw van DUO zijn ook wanden gestort, net zoals ten oosten van de H.L. Wichersstraat. Ten westen van het Oude Winschoterdiep is het laatste dek gestort, waardoor ook het deksel daar nagenoeg gereed is. Bij de oostelijke oprit zijn vloeren en wanden gestort”, laat Aanpak Ring Zuid weten.

“Afbouwen van de verdiepte ligging”
De komende twee maanden vinden er nog voornamelijk betonstorten plaats bij de wanden rondom de opritten en de delen die niet door een deksel worden afgesloten. Wanneer het betonstorten in maart afgerond is, wordt er verder gebouwd aan het afbouwen van de verdiepte ligging. “Het gaat bijvoorbeeld om het aanbrengen van de bekende rode steenstrips bij de opritten, het plaatsen van geluidsabsorberende bekleding bij de openingen en het uitvoeren van werkzaamheden aan de technische installaties zoals de verlichting en de camerasystemen.”

Asfalt
Komend voorjaar en in de zomer worden de barriers geplaatst en wordt er asfalt gestort. “Deze werkzaamheden vinden met name plaats in de bouwkuip van de verdiepte ligging. Het gaat om relatief lichte activiteiten, waardoor de overlast beperkt zal zijn. Volgend jaar zijn er nog een aantal betonstorten nodig om de opritten aan te laten sluiten op de Europaweg en het Julianaplein.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Vrijdag en zaterdag wisselvallig, zondag vriendelijker

Vrijdagochtend zijn er wegtrekkende buien naar het zuiden, gevolgd door enkele opklaringen. In de loop…

2 uur geleden

Nieuwe sessies Open Gym van start in Selwerd, Vinkhuizen en Ten Boer

Gratis sportlessen in de buitenlucht voor iedereen, oftewel Open Gym. Aankomende maandag 22 april starten…

2 uur geleden

Groningse aardappelboeren hebben hoge concentraties landbouwgif in lichaam, Statenfractie Partij voor de Dieren maakt zich zorgen

Uit een eerder onderzoek van de Universiteit van Wageningen uit 2023 blijkt dat in de…

4 uur geleden

Twee slechtvalkjes op het Gasuniegebouw uit het ei gekropen

Twee van de vijf eieren zijn vandaag uitgekomen in het nest op het Gasuniegebouw. (meer…)

4 uur geleden

Ongeval Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat tussen scooterrijder en auto

In de Nieuwe kijk in `t Jatstraat vond donderdagmiddag een ongeval plaats tussen een scooterrijder…

5 uur geleden

Geluidshinder komend weekend bij werkzaamheden Vrijheidsplein

Er vinden komend weekend werkzaamheden plaats ter hoogte van het Vrijheidsplein en de dubbele rotonde…

5 uur geleden