Qbuzz waarschuwt: donderdag mogelijk uitval busritten door staking

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

De staking van chauffeurs in het zorgvervoer van komende donderdag gaat mogelijk ook problemen opleveren voor de dienstregeling van Qbuzz.

Donderdag staken chauffeurs in de sector Zorgvervoer en taxi voor een betere cao. Alleen de chauffeurs van vakbond FNV leggen het werk neer, maar de staking betekent waarschijnlijk wel dat tientallen chauffeurs van taxivervoerders als Dorenbos en Connexxion niet gaan rijden. Volgens Qbuzz worden sommige lijnen van de busvervoerder ook uitgevoerd door chauffeurs van Taxi Dorenbos, waardoor ook deze ritten mogelijk uit zullen vallen.

Qbuzz publiceerde een lijst met busritten die uitgevoerd worden door chauffeurs van het taxibedrijf. Deze ritten vallen mogelijk uit. Volgens Qbuzz wordt soms pas op het laatste moment duidelijk welke ritten uitvallen door de staking. “Wij weten namelijk van tevoren niet wie staakt en wie werkt. We doen ons best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal donderdag helaas minder betrouwbaar zijn. Plan je reis kort voor vertrek en vertrek ruim op tijd”, aldus Qbuzz.