Nederlaag FC Groningen in tweede oefenwedstrijd tegen Spezia

FC Groningen heeft dinsdagmiddag in het Spaanse Benidorm de oefenwedstrijd tegen het Italiaanse Spezia met 2-0 verloren.

Bij FC Groningen stond na maanden blessureleed Michael Verrips in de eerste helft weer onder de lat. Hij moest na 37 minuten vissen toen de Italianen op 1-0 kwamen.

Na de pauze werd vrijwel het gehele elftal van FC Groningen gewisseld om iedereen zo veel mogelijk speelminuten te geven. Na 57 minuten kwam de nummer 17 uit de Italiaanse serie A op 2-0. FC Groningen drong wel aan, maar de aanvallen door het centrum smoorden steeds aan de rand van het strafschopgebied. De counters van Spezia leverden ook weinig gevaar meer op.

Eerder oefende FC Groningen tegen het Franse FC Metz. Die wedstrijd won FC Groningen met 3-2. Groningen gaat na het trainingskamp in Spanje woensdag weer naar huis.