Kans op een bui, maar de zon laat zich donderdag en vrijdag ook zien

nieuws
Foto: Engin Akyurt via Pixabay

Groningen kan tot na de jaarwisseling niet op een volledig droge dag rekenen. Het ziet er naar uit dat de jaarwisseling zelf relatief grijs en nat gaat verlopen. De komende twee dagen is de neerslag overdag iets minder hoog en laat de zon zich ook af en toe zien.

Donderdagnacht en in de vroege ochtend kan in Groningen nog een bui vallen, maar later in de ochtend klaar het wat op. Dit weerbeeld houdt aan tot later op de middag, daarna is er wel kans op een klein buitje. De temperatuur loopt op naar 10 of 11 graden, bij een (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Vrijdag kent een vrijwel identiek weerbeeld: de ochtend begint bewolkt (dit keer vrijwel zonder buien), maar klaar snel op. Tot kort na het middaguur schijnt af en toe de zon en is het droog. Daarna volgt opnieuw bewolking, die aan het einde van de middag en in de avond ook buien met zich meebrengt. Dat alles bij een temperatuur van maximaal 10 graden en een vrij krachtige wind uit het zuiden of zuidwesten.

Oudejaarsdag lijkt een natte bedoening te worden, met de grootste neerslagverwachting van de afgelopen dagen. Tijdens de jaarwisseling neemt de buienactiviteit waarschijnlijk iets af, maar ook zondag verloopt geenszins droog. Wel verlopen de laatste dag van 2022 en de eerste van 2023 opvallend warm, met temperaturen tussen de 12 en 14 graden.