Categorieën: Sport

VVG vergeet zichzelf te belonen; ON wint, Gorecht en PKC’83 verliezen

In de zaterdag Eerste Klasse was VV Groningen thuis tegen topploeg ONS vrijwel de hele wedstrijd de baas, het leverde slechts één punt op. Oranje Nassau boekte een makkelijke zege en Gorecht ging bij Winsum onderuit.
PKC’83 gaf bij FVC een 0-2 voorsprong weg en verloor met 3-2.

Gorecht trainer Hans van der Ploeg noemde VV Groningen vorige week de beste ploeg van de eerste klasse. Ook tegen kampioenskandidaat ON Sneek was VVG duidelijk de betere, maar het leverde net als vorige week slechts een punt op. Rust en eindstand was 2-2.
VVG was in de beginfase al de betere maar kwam na een kwartier wel op achterstand. Niet adequaat wegwerken leverde Wesley Tankink een schietkans op, van buiten de zestien schoot hij vervolgens de 0-1 binnen. Drie minuten later overkwam ONS hetzelfde, slordig wegwerken en de bal kwam terecht bij Haaye Feenstra die de bal ook van buiten de zestien beheerst in de verre hoek schoot, 1-1.

VVG behield de regie maar moest wel alert zijn bij de momenten waarop ONS in de omschakeling gevaarlijk kon worden. Dat ging in de 25′ minuut fout. Tyson dos Santos leed balverlies, Nordin Tahboun schoot de bal (ook alweer van buiten de zestien) fraai binnen, 1-2. Zeven minuten later ontsnapte VVG aan de 1-3 na wederom weifelend uitverdedigen, Ewart Ottema zag zijn rollertje tegen de paal eindigen.

Een minuut later was VVG dichtbij de 2-2, een hoekschop werd ingekopt en van de lijn gehaald. Dat gebeurde met de hand, het ontging de arbitrage en dus werd VVG een strafschop onthouden en mocht ONS met 11 man door.
VVG bleef doordrukken en kreeg twee minuten in blessuretijd loon naar werken. Uit een corner frommelde Youri ter Arkel de 2-2 binnen.

Kort na rust ontsnapte ONS aan de 3-2 toen na een corner de bal weer ternauwernood op de lijn gekeerd werd. Vlak daarop een goeie kans voor ONS, maar ook die werd niet benut. Na rust had VVG de zaken verdedigend goed op orde, er werd scherp en fel verdedigd en de bal werd op cruciale momenten terug gewonnen. VVG voetbalde net als voor rust uitstekend, maar op het moment supreme stokte het telkens. In de zeven minuten blessuretijd zette VVG nog eens vol aan. Jonathan van Dorssen kreeg de beste kans.  In een overvol strafschopgebied deed hij alles goed, behalve het afwerken. Zijn te zachte schot wist de ONS keeper niet te verontrusten.
VVG staat met 8 punten achtste, het speelde al voor de vijfde keer gelijk.

Oranje Nassau blijft bovenin meedoen. Uit bij nummer 12 Leeuwarder Zwaluwen werd met 0-3 gewonnen. ON staat derde op 3 punten van koploper Pelikaan S en passeerde ONS op de ranglijst. Na 26 minuten scoorde Thomas Careman op aangeven van Tim Deelen de 0-1. Vrijwel direct na rust kopte Quirijn Boelens uit een vrije trap van Rick Wiersma de 0-2 binnen. Na een uur benutte Thomas Careman een strafschop, 0-3. Het was al de elfde treffer van Careman, in acht wedstrijden.
Pelikaan S pakte dankzij een zege bij Hoogezand de eerste periode.

Gorecht ging in Winsum met 2-0 onderuit. Die stand was al bij rust bereikt. Hans Zwakenberg zette Winsum al vlot op 1-0, nog binnen twintig minuten maakte Jared Faleye er 2-0 van. Gorecht deelt de achtste plaats met VVG en FVC, allen met 8 uit 8, maar VVG heeft een beter doelsaldo.

PKC’83 stond kort voor rust bij FVC met 0-2 voor dankzij twee treffers van Rob Schokker, maar gaf die voorsprong kort voor helemaal weg, na twee late treffers stond het bij rust 2-2. Een kwartier voor tijd kwam FVC op 3-2 waardoor PKC’83 na drie opeenvolgende zeges weer eens verloor en nu met 10 punten op plek zeven staat.

 

 

Martijn Minnema

Recente berichten

“Woensdag opklaringen maar ook buien, ook komende dagen niet droog”

Ook de komende dagen blijft het niet droog. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we vanaf…

1 uur geleden

Paradijsvogeltuin houdt zaterdag zaaifeest: “Een dag vol gezelligheid”

In de Paradijsvogeltuin vindt op zaterdag het zaaifeest plaats. Volgens Amarins Elzinga belooft het een…

1 uur geleden

Noorderlicht laat zich opnieuw aan noordelijke horizon zien: “Op hoeveel seconden moet ik de sluiterijd zetten?”

In delen van Noord-Nederland was dinsdagavond het noorderlicht te zien. Dat leverde opnieuw mooie foto's…

2 uur geleden

Gasveld Groningen gaat definitief dicht, Eerste Kamer stemt met ruime meerderheid in met sluiting

De Groningse gaskraan gaat definitief dicht. De Eerste Kamer stemde dinsdagavond in ruime meerderheid in…

3 uur geleden

Weken vertraging voor onderzoeksgroepen Feringa Building omdat nieuwe labs nog niet gebruikt kunnen worden

Het gebouw is inmiddels twee maanden in gebruik, maar de laboratoria in de Feringa Building…

4 uur geleden

Ook Wierden en Borgen worstelt met parkeernorm bij nieuwbouwproject: “Wij pleiten voor loslaten”

Ook woningcorporatie Wierden en Borgen worstelt met de parkeernormen van de gemeente. De corporatie werkt…

5 uur geleden