‘Sportverenigingen dreigen in problemen te komen door aflopende energiecontracten’

nieuws
Foto: arkosfl from FreeImages

Verschillende sportverenigingen in de gemeente dreigen (op korte termijn) in financiële problemen te komen, als de gemeente niet snel met duidelijkheid komt over hun toekomstige situatie. Dat stellen de Stadspartij 100% voor Groningen en het CDA dinsdagmiddag.

Volgens de twee raadsfracties dreigen zeker drie verenigingen op korte termijn in de problemen te komen, omdat hun vaste energiecontract afloopt. Volgens de partijen gaat dat vrijwel zeker gevolgen hebben, zowel voor de gevraagde contributie als voor het voortbestaan van de verenigingen.

Ook in Haren bestaat een hoop onzekerheid, zo stellen het CDA en de Stadspartij. Daar nemen negen verenigingen al hun energie via een eigen contract af, omdat ze nog niet vallen onder het ‘Gelijk Speelveld’. “Deze verenigingen dreigen in de financiële problemen te komen”, schrijft Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij 100% voor Groningen, namens de twee partijen. “Voor een aantal van hen zal, zonder hulp, de contributie zodanig hoog worden dat de toekomst van deze verenigingen onzeker lijkt te worden. Dit gaat om zeer forse bedragen: we hebben het over tienduizenden euro’s.”

Komende woensdag leggen de twee partijen de problemen van de verenigingen in nood voor aan het gemeentebestuur, tijdens het Politieke Vragenuur.