Categorieën: Nieuws

Insluiper actief in centrum Stad; politie zoekt getuigen en camerabeelden

Bewoners van vier woningen in het centrum van Groningen werden deze week opgeschrikt door een insluiper. Volgens de politie is één man hoogstwaarschijnlijk de dader van deze insluipingen.

De politie roept donderdagmiddag de hulp in van het publiek bij de zoektocht naar de insluiper.

Vorige week vrijdag sloeg de insluiper voor het eerst toe. Rond 06.00 uur ging de man een woning aan het Hoendiep binnen en rond 08.30 uur was het raak in een huis aan de Goudlaan. Twee dagen later (30 oktober) werden bewoners van een huis aan de Rabenhauptstraat opgeschrikt door de insluiper. Afgelopen woensdag ging de insluiper naar binnen bij een huis aan de Anna Paulownastraat.

De insluiper werd in de afgelopen week meermaals betrapt door bewoners. De man wist echter elke keer te ontkomen, voordat de politie was gearriveerd. De bewoners bleven ongedeerd.

Opvallend is dat het gaat om een insluiper en niet om een inbreker. De verdachte laat geen sporen van braak na. De politie vermoedt daarom dat de man binnen komt op een andere manier, bijvoorbeeld door te flipperen (met een plastic pasje de deur van het slot halen). Maar volgens de politie kan het ook zijn dat de deuren van de woningen niet goed op slot zaten.

Verdachte

Volgens de politie lijkt in alle vier de gevallen om dezelfde man te gaan: een getinte man met een slank postuur en een lengte van ongeveer 1.75 meter. De verdachte heeft kort zwart krullend haar en droeg tijdens de insluipingen een zwarte jas of hoodie en een donkerblauwe spijkerbroek. Mogelijk droeg de insluiper ook een mondkapje.

Mogelijk meer slachtoffers

De politie sluit niet uit dat meer mensen de afgelopen tijd een soortgelijk insluipincident hebben meegemaakt, maar geen aangifte hebben gedaan. Agenten roepen deze mensen daarom op om alsnog contact op te nemen.  Ook doet de politie een oproep aan getuigen, die mogelijk iets gezien of gehoord hebben rondom de genoemde plaatsen en tijdstippen. Zij kunnen zich melden door te bellen met telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Daarnaast zoekt de politie naar mensen die mogelijk camerabeelden hebben, die kunnen helpen bij het onderzoek.

Tom Veenstra

Recente berichten

Agenten delen meerdere bekeuringen uit aan motor- en scooterrijders in binnenstad, één voertuig in beslaggenomen

Politieagenten hebben zondagavond in de binnenstad meerdere motor- en scooterrijders bekeurd vanwege diverse verkeersovertredingen. Ook…

10 minuten geleden

‘Komende dagen veel zon, vanaf donderdag toenemende bewolking’

De zon krijgt de komende dagen alle ruimte. Daarbij worden ook warme temperaturen bereikt waarbij…

7 uur geleden

Regenboogbankjes zijn bijna klaar en worden binnenkort geplaatst

De regenboogbankjes zijn bijna klaar om geplaatst te worden op verschillende plekken in de gemeente.…

7 uur geleden

PvhN: “Afbraakkosten Geheugen Paviljoen niet voor rekening gemeente”

De kosten die de sloop van het Geheugen Paviljoen met zich mee gaat brengen moeten…

8 uur geleden

Helpman zondag struikelend naar het einde, ook Annen is te sterk

De afscheidstour van het vlaggenschip van Helpman zondag verloopt in de tweede klasse I de…

9 uur geleden

Buschauffeur rijdt verdwaalde zwaan klem op A28

Een buschauffeur van vervoersbedrijf Qbuzz heeft zondag mogelijke aanrijdingen voorkomen op de A28 bij Groningen.…

10 uur geleden