Donar zwaar teleurstellend tegen Den Bosch

Donar heeft ook zijn tweede wedstrijd deze week verloren. Na het verlies van afgelopen donderdag tegen ZZ Leiden waren de Groninger basketballers ook niet opgewassen tegen koploper Heroes Den Bosch. In de Brabantse hoofdstad werd het zondagmiddag 94-59.

In het eerste kwart leek het er nog totaal niet op dat Donar met zo’n groot verschil zou verliezen. De Groningers begonnen prima en schoten onder ander vier driepunters raak. Na de eerste 10 minuten spelen was het 16-23 in het voordeel van Donar. In het tweede kwart kwam de thuisploeg al na anderhalve minuut op 23-25, en na vier minuten kwam Heroes op voorsprong. Met name oud-Donarspeler Donte Thomas deed zijn oude ploeg in dit kwart pijn, met 10 punten. Met name nieuweling Viktor Gaddefors deed iets terug in deze fase, met 7 punten. Bij rust was het 47-37.

Na rust bleef Donar slecht schieten, terwijl Heroes verder uitliep. Kort voor het einde van het kwart maakte guard Vernon Taylor van Donar een onsportieve fout, waar Heroes 4 punten uit scoorde. Daarmee was de stand aan het einde van het kwart 69-50. Al snel in het vierde kwart maakte Taylor zijn vierde persoonlijke fout, en nog voordat hij door coach Andrej Stimac werd gewisseld, maakte hij zijn vijfde fout. Donar kwam dit kwart tot slechts 9 punten, terwijl Heroes er 25 maakte.

Topscorers bij Donar waren Clay Mounce met 15 punten en Ronalds Zakis met 12 punten. Bij Heroes Den Bosch was Chris-Ebou Ndow topscorer met 15 punten.

Donar staat op de vijfde plaats in de BNXT League en heeft 12 punten uit 8 wedstrijden.