Bewoners gemeentelijke crisisnoodopvang protesteren met sit-in tegen onduidelijkheid

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Verschillende bewoners van de gemeentelijke crisisnoodopvang aan het Damsterdiep protesteren dinsdag met een sit-in tegen de onduidelijkheid waarin zij verkeren. Ook vorige week werd er geprotesteerd.

Het gaat om bewoners die op hun eerste gesprek met de IND wachten, maar ondertussen al maanden niks daarover horen. Om hun ongenoegen te uiten werd er vorige week geprotesteerd. Uiteindelijk gaf men de instanties een week de tijd om met een oplossing te komen. Toen dinsdag bleek dat men nog steeds niks had gehoord werd er in de middag een sit-in opgezet. Verschillende bewoners zitten op stoelen voor het pand. Volgens fotografen is de sfeer rustig en gemoedelijk.

Een woordvoerder van de gemeente Groningen laat weten dat de gemeente de beheerder is van het pand maar dat een oplossing in deze zaak van de IND moet komen. In het pand aan het Damsterdiep zijn 150 woonplekken gecreëerd in een voormalig kantoorgebouw. In het gebouw wonen behalve gezinnen ook alleenstaanden en diverse kinderen. De opvanglocatie opende in juni de deuren, om daarmee de situatie in Ter Apel te ontlasten.

Foto: Rieks Oijnhausen