Categorieën: Sport

Amateurvoetbal: Zeges voor Velocitas, Helpman en Mamio

Velocitas won en blijft bovenin mee doen in de tweede klasse L zaterdag. Be Quick 1887 verloor en staat laatste. In 3C was er onder meer winst voor Helpman en Groen Geel. Mamio blijft in 4C koploper.

2L

Velocitas 1897 won de uitwedstrijd in de Langeleegte tegen Veendam 1894 met 2-0. Velocitas kwam na 40 minuten op voorsprong via Kelvin de Vries. Na de pauze verdubbelde Firas El Jawashi vlak voor tijd de score. Veendam miste in blessuretijd nog een strafschop. Velocitas deelt de koppositie met Marum met 15 punten uit 6 wedstrijden. Marum heeft wel een beter doelsaldo.

Be Quick 1887 blijft 13e en laatste na de 4-2 nederlaag in Assen tegen LTC. Kay Dollenkamp maakte beide doelpunten voor Be Quick. Bij rust stond Be Quick nog met 1-2 voor. Be Quick heeft slechts 1 punt.

3C

Helpman blijft het goed doen en won thuis met 4-3 van TLC. Helpman kwam twee keer terug van een achterstand door Tim van Dorp en Wouter van der Graaf. Van Dorp bepaalde de 3-2 ruststand. Remco van Huffelen maakte er 4-2 van. Jesse Tuithof, die alle doelpunten voor TLC maakte, zorgde nog voor de 4-3. Helpman staat tweede achter Grijpskerk met 17 uit 7. In punten staan de clubs gelijk, maar Grijpskerk heeft een beter doelsaldo.

Groen Geel rukte op naar de derde plaats door de derby tegen Lycurgus met 2-0 te winnen. Lycurgus is nu vierde. Beide clubs hebben 13 punten uit 7 wedstrijden.

HFC’15 steeg naar de zesde plaats door een 1-0 thuiszege op Aduard. Erben Koopmans scoorde in de slotfase voor de Hoogkerkers.

The Knickerbockers steeg naar plek zeven door in eigen huis met 5-1 te winnen van Noordwolde. Guido Benelmans scoorde drie keer voor de studenten. Sander Stokman en Moos Penning maakten de andere twee.

4C

Mamio blijft koploper met 18 uit 7 door een 3-0 thuiszege op Corenos.

Stadspark verloor thuis met 8-0 van De Fivel. Amicitia VMC speelde op sportpark Coendersborg met 2-2 gelijk tegen Middelstum. Het duel tussen VVK en De Heracliden werd na 80 minuten bij 2-2 gestaakt, omdat de scheidsrechter niet verder kon.

De drie Groninger clubs bezetten de onderste drie plaatsen. VVK is elfde met 3 uit 5. Amicitia heeft er 2 uit 6 en Stadspark heeft nog geen enkel punt na 7 wedstrijden.

4D

Glimmen won in en tegen Waskemeer met 4-2. Martijn Scholtens maakte er twee. Glimmen is zesde met 10 uit 7.

5E

De rentree van Oosterparkers in de standaardklasse is nog geen succes. Uit werd met 14-0 verloren van koploper Westerkwartier. Oosterparkers staat puntloos laatste en moest al 55 doelpunten incasseren na 7 wedstrijden.

GEO uit Garmerwolde staat derde. GEO verloor met 3-2 van Harkstede. Haren is vierde. Haren won bij SGV met 2-0. Blauw Geel’15 won met 3-2 van Asser Boys en staat vijfde. GRC Groningen was met 6-1 te sterk voor Beilen en is achtste.

 

 

 

Andor Heij

Recente berichten

Bushaltes zijn sinds deze week makkelijker te vinden op het Zuiderdiep: “Aanduiding komt ook in de app”

De halteborden bij de bushaltes op het Gedempte Zuiderdiep zijn sinds deze week uitgerust met…

33 minuten geleden

Drs. Vijfje aan kop na monsterzege, verpletterende overwinning PKC’83/Team Amoeri

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben in de eredivisie B van het zaalvoetbal vrijdagavond thuis…

1 uur geleden

Voormalig lijsttrekker Jan Jacob Hilberdink legt taken neer als fractievertegenwoordiger bij Volt

Jan Jacob Hilberdink heeft afscheid genomen als fractievertegenwoordiger bij Volt. Vorig jaar was hij bij…

2 uur geleden

Deuren Provinciehuis zaterdag geopend voor gesprek over Nij Begun

De deuren van het Provinciehuis zullen zaterdag geopend zijn voor geïnteresseerden om in gesprek te…

2 uur geleden

Wolken, opklaringen, buien en fris weer blijven de komende week het devies

Zonder jas de deur uit zit er voorlopig niet in en een paraplu kan op…

12 uur geleden

Westelijke ringweg komend weekend deels dicht

De westelijke ringweg (N370) is komend weekend deels dicht. De weg is vanaf vrijdagavond in…

13 uur geleden