Categorieën: Nieuws

Vrijdag en zaterdag veelal bewolkt met kans op buien, daarna meer zon en hogere temperaturen

De komende paar dagen kent het weer twee gezichten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan Groningen vrijdag en zaterdag veel bewolking en wat lichte regen verwachten. Zondag en maandag slaat het weer om en wordt het zonnig, met temperaturen die oplopen richting de 20 graden.

Zoals gezegd voert de herfst de boventoon tijdens het eerste deel van het weekend. Ook vrijdag begint bewolkt, met in de ochtend zelfs kans op mist.“Maar die lost in de loop van de ochtend op”, aldus Kamphuis. “Over blijft veel bewolking, met vooral in de zuidelijke en oostelijke delen van de provincie kans op wat lichte regen. Het wordt 14 of 15 graden bij een zwakke of matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Ook zaterdag is er eerst veel bewolking met af en toe een bui of buitje, maar de loop van de dag breekt de zon zo nu en dan door. Het wordt 15 graden bij een toenemende zuidwestenwind.”

Zondag keert het nazomerweer langzaamaan terug, met flinke zonnige perioden. Kamphuis: “Het blijft dan droog en bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 17 graden. Ook maandag zijn er flinke perioden met zon, al neemt de bewolking in de loop van de dag wat toe. Met een matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt erg zachte lucht aangevoerd en het kwik loopt op naar 20 graden.”

Weer zwalkt van nazomer naar herfste

In de nacht naar dinsdag slaat het weer opnieuw om, besluit Kamphuis: “Dan neemt de kans op een paar stevige buien vanuit het zuidwesten toe. Dinsdag valt er ook een bui en wordt het 17 graden.” Woensdag draait het weerbeeld opnieuw om, evenals de wind: “Dan draait de wind naar het oosten tot noordoosten en keert de zon terug. Het wordt met 14 graden wel wat minder zacht, maar dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar. Daarna blijft het instabiel: zo af en toe een bui, maar is het veel vaker droog. Met geregeld zon wordt het een graad of 13. Tegen het volgend weekend is een nieuw warmteoffensief niet ondenkbaar.”

 

Tom Veenstra

Recente berichten

SP: extra geld om ongelijkheid in gasgebied tegen te gaan

De SP dient opnieuw een voorstel bij de Tweede Kamer in, om extra geld vrij…

40 minuten geleden

Plannen Haderaplein Haren: 24 bomen worden gekapt, vier stuks herplant

Vanwege de geplande nieuwbouw aan het Raadhuisplein en het aangrenzende Haderaplein in Haren moeten daar…

2 uur geleden

Onderzoek studentenkamers: Groningen in de middenmoot

Groningen staat op de achtste plaats in een onderzoek naar de beste studentenkamers in 18…

2 uur geleden

Zeven Harense kerken vullen ‘vakantietas’ voor kinderen van minimagezinnen

Zeven Harense kerken houden van 2 t/m 23 juni de Actie Vakantietas. Ze willen samen…

3 uur geleden

Onderdoorgang Paterswoldseweg krijgt definitieve vorm

Aanpak Ring Zuid werkt de komende maanden aan de definitieve inrichting van de onderdoorgang bij…

4 uur geleden

Leerlingen Aquamarijnschool lopen rondjes voor Beatrix Kinderziekenhuis

De leerlingen van basisschool Aquamarijn in Gravenburg lopen deze woensdag zoveel mogelijk rondjes om geld…

4 uur geleden