Sport- en spelclinics op Sportpark Coendersborg

Op Sportpark Coendersborg vonden dinsdagochtend diverse sport- en spelclinics plaats. De activiteit vond plaats in het kader van de week van de eenzaamheid.

De ochtend was een combinatie van ontmoeten, muziek, spel en sport. Zowel jong als oud mocht aanschuiven. De ochtend ging van start met een muzikale inloop. Na een warming-up konden deelnemers kiezen uit verschillende workshops: walking football, jeu de boules, curling en floor hockey.

Cursus valpreventie
En er was een cursus valpreventie: “Wellicht heb je de afgelopen dagen in het nieuws gezien dat een toenemend aantal ouderen valt, en daarbij ook steeds vaker in het ziekenhuis terecht komt. Met de cursus willen we deelnemers leren hoe ze het beste om kunnen gaan met vallen. We hebben er verschillende beweegcoaches bij betrokken, evenals studenten van het Alfa-college om de clinics te geven.”

Week van de eenzaamheid
De activiteit vond plaats in het kader van de ‘week van de eenzaamheid’. “Eenzaamheid is een groot probleem, zeker na de coronajaren. Vooral mensen die psychisch wat kwetsbaar zijn, of die een verstandelijke beperking hebben, die worstelen hier heel erg mee. Men moet weer aan de gewone situatie wennen, en ze vinden het geweldig dat er leuke dingen georganiseerd worden.”

Win-winsituatie
Bezemer beschrijft de clinics als een win-winsituatie. “Je kunt een koffietafel organiseren, maar dat heeft maar beperkt resultaat. Door clinics te organiseren stimuleer je beweging, maar ontstaan er ook gesprekjes. Dus dit werkt verschillende kanten op.”