Categorieën: Nieuws

Quiet Groningen ziet dat meer Stadjers het financieel lastig hebben

Stichting Quiet Groningen merkt dat meer mensen het financieel moeilijk hebben. Dat vertelt projectleider Marjan Moesker maandagmiddag, tijdens een bijeenkomst in de Korrewegwijk in Groningen.

Bij stichting Quiet Groningen in de Korrewegwijk werd maandag stilgestaan bij Wereld Armoededag. De stichting probeert mensen die het niet zo breed hebben te helpen, bijvoorbeeld door hen in contact te brengen met ondernemers die belangeloos iets kunnen betekenen.

Lastig rondkomen

De stichting merkt dat het voor meer mensen moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen. “Misschien dat het nu weer even makkelijker is vanwege de energietoeslagen. Maar we merken wel langere tijd dat mensen bij ons langs komen. Dan horen we dat de boodschappen toch wel heel erg duur zijn en het heel lastig rondkomen is”, vertelt Moesker. “We hebben de afgelopen twee weken toch zeker drie keer het verzoek gehad van, heb je een boodschappenpakket of een HEMA-bon over? Want ik heb geen eten vandaag. Dat is wel heel schrijnend.”

Aan de bel trekken

Quiet Groningen ziet dat veel mensen het er moeilijk mee hebben om aan de bel te trekken. “Wat dubbel zo erg is, is dat veel mensen moeite hebben om dit aan te geven,” aldus Moesker. “Omdat ze zich er heel erg voor schamen”

Bij de stichting staan ongeveer vijfhonderd huishoudens ingeschreven. “Die worstelen er vaak ook alleen mee. Wij willen daar ook wat mee doen en dat verhaal vertellen. Schaamte maakt het nog moeilijker”, besluit Moesker. Ze hoopt dat mensen die het moeilijk hebben niet schromen om hulp te zoeken.

Chris Bakker

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

3 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

4 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

5 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

6 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

6 uur geleden