“Maandag rustig najaarsweer, woensdag veel zon en 19 of 20 graden”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het belooft een rustige week te gaan worden waarbij de zon veel ruimte krijgt. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis blijven ook op de lange termijn storingen op afstand.

“Het is maandag rustig en droog najaarsweer”, vertelt Kamphuis. “Er zijn flinke perioden met zon, in de middag neemt de bewolking wat toe. Bij een zwakke of matige westenwind, windkracht 2 tot 3, wordt het 17 of 18 graden. In de nacht naar dinsdag is het helder en komt de minimumtemperatuur uit op 9 graden. Op dinsdag zijn er opnieuw flinke perioden met zon, al trekt er zo nu en dan wat sluierbewolking over. Het blijft droog en het wordt 17 of 18 graden, bij een wat aantrekkende zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4.”

“Op woensdag is de nazomer compleet. Met flink wat zon wordt het 19 of 20 graden. Later op de dag neemt de bewolking toe en in de avond of nacht naar donderdag volgt wat regen. De zuidwestenwind trekt flink aan en wordt vrij krachtig, windkracht 5. Donderdag en vrijdag verlopen weer droog. Het blijft flink waaien en met regelmatig zon wordt het een graad of 18, en dat is aan de zachte kant voor begin oktober. Kijken we naar het weekend dan komen storingen weliswaar dichterbij, maar een ruggetje van hogedruk boven Duitsland lijkt de neerslaggebieden grotendeels op afstand te kunnen houden. De temperatuur schommelt rond de 16 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.