Herfstweer komend weekend vaker doorbroken met zonneschijn

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het regenachtige weer van de afgelopen paar dagen krijgt komend weekend steeds vaker een korte doorbreking van de zon. De buienactiviteit neemt vrijdagmiddag mogelijk al wat af, om zaterdag over te gaan op droog weer.

Vrijdagochtend begint desondanks bewolkt en de kans op een bui blijft aanwezig. De regen zorgt voor een echt herfstgevoel, maar de temperatuur blijft onverminderd hoog voor de tijd van het jaar (18 graden). Gedurende de avond neemt de kans op een bui weer iets toe. De wind waait uit het zuiden en is matig.

Hoewel de kans op een bui gedurende het hele weekend aanwezig blijft, voert de zon zaterdag de boventoon boven de wolken. Het blijft dan droog en met een temperatuur rond de 17 graden is van echt herfstweer geen sprake. Ook zondag verloopt waarschijnlijk grotendeels droog en ook zonneschijn is niet geheel uitgesloten, maar de kans op een bui blijft bestaan. Zondagavond draait het weer hoogstwaarschijnlijk om, met buien waar ook een klap onweer bij kan zitten.

Na het weekend houdt dit weerbeeld aan: zon, afgewisseld met wolken die een bui met zich mee kunnen brengen. Pas vanaf woensdag lijkt de kans op een bui voorlopig uit de lucht.