Categorieën: Sport

GVAV Rapiditas buigt in slotfase het hoofd voor WVV

GVAV Rapiditas verloor zondagmiddag thuis in de slotfase met 3-2 van WVV uit Winschoten. De Groningers hebben drie punten uit twee wedstrijden in de eerste klasse E. WVV heeft met zes punten de volle buit.

Op sportpark Kardinge was de eerste kans voor promovendus GVAV, maar Patrick Venema schoof de bal net naast. GVAV-doelman Carsten Meijwaard voorkwam een voorsprong van WVV met een goede reflex op een kopbal van Sten Bruins.

GVAV kwam na 28 minuten op voorsprong door een fraaie vrije trap van Ingmar Liezenga. WVV voetbalde wat makkelijker dan GVAV en kwam na 36 minuten op gelijke hoogte toen Martijn Delger van dichtbij een voorzet van Bruins binnen tikte.

Een dikke tien minuten na de pauze kwam GVAV weer voor toen Venema door Ricardo Postema werd bediend en met een mooie lob scoorde: 2-1. Het was al weer de derde voor Venema dit seizoen. Beide ploegen kregen mogelijkheden waaronder een bal op de bovenkant van de lat van Jessy Velt van WVV.

De gelijkmaker van WVV was opmerkelijk. Thijs Hateboer schoot na 71 minuten raak, maar scheidsrechter Martijn Gerbrandy dacht dat de bal via het zijnet in het doel was beland en wilde het doelpunt afkeuren. De grensrechter van GVAV, Yaron Heeren, bleek sportief en meldde dat er wel degelijk was gescoord door WVV: 2-2.

WVV begon te drukken en GVAV ontsnapte toen er een bal van de lijn werd gehaald. WVV won alsnog via een makkelijk gegeven strafschop in de 89e minuut. Kevin Wiegman schoot raak: 2-3.

“We hebben leergeld betaald”, aldus GVAV-trainer Bas Veldman. “Vorig seizoen wonnen we natuurlijk veel wedstrijden met grote cijfers. Maar nu moeten we slimmer zijn en dit soort wedstrijden zakelijk uitspelen en op 2-2 houden”. Veldman vond dat GVAV een punt had verdiend: “Ik denk dat een gelijkspel meer op z’n plaats was geweest. In de eerste helft hadden we moeite om onder de druk van WVV vandaan te komen, maar in de tweede helft hebben we zeker de eerste 25 minuten goed gespeeld met als beloning een mooi doelpunt”.

“We zijn nieuw in de eerste klasse en kennen veel clubs niet”, zei Veldman over de ambities dit seizoen. “Als nieuwkomer moet je er voor zorgen dat je er in blijft. Met die versterkte degradatie wordt dat doel wel zwaarder”.

Overzicht wedstrijden zondagvoetbal

Andor Heij

Recente berichten

Frisse laatste weekdagen opmaat naar aangenaam weekend, maar kans op een bui blijft

De laatste dagen voor het weekend blijven onverminderd fris, met een weerbeeld waar wolkenvelden de…

7 uur geleden

Geen uitstel voor behoud Betonbos en participatie Stadshavens goed verlopen: “We willen bouwen, bouwen, bouwen”

De bewoners van het Betonbos moeten uiterlijk komende zomer hun plek verlaten hebben. Daarnaast vindt…

7 uur geleden

Provinciebestuur ‘denkt dat het goed komt’ met gemeentelijk geld voor duurdere fietstunnel Hoofdstation

Het provinciebestuur vertrouwt erop dat de gemeente Groningen over de brug komt rond de meerkosten…

8 uur geleden

‘Zwembad’ achter Hoofdstation staat droog: ‘Eerste contouren bustunnel worden zichtbaar’

De afgelopen week is de busonderdoorgang achter het Hoofdstation leeggepompt. Dat kon, nadat duikers bevestigden…

9 uur geleden

Gewonde fietser direct op ziekenhuisbed het UMCG ingereden na botsing op Hanzeplein

Een klein beetje geluk was er woensdagavond voor een fietser die een uiterst nare situatie…

9 uur geleden

Oppositiepartijen willen ‘stevige maatregelen’ tegen groeiende criminaliteit: meer camera’s in binnenstad en wapencontroles op scholen

Het is tijd om stevige maatregelen te nemen tegen de toenemende criminaliteit en de bijbehorende schiet-…

9 uur geleden