Categorieën: Sport

FC Groningen voor eigen publiek hard onderuit tegen AZ

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van AZ. De bezoekers waren wellicht een maatje te groot, maar de Trots van het Noorden bleek regelmatig zelf haar grootste vijand: 1-4.

Trainer Frank Wormuth zorgde voor een verrassing. Verdediger Mike te Wierik, die de afgelopen weken een van de weinige constante krachten bleek, moest plaats nemen op de bank. Neraysho Kasanwirjo vergezelde Radinio Balker in het centrum. Ook nadat Liam van Gelderen na tien minuten spelen uitviel met een ogenschijnlijke hamstringblessure, moest de man uit Hengevelde blijven zitten.

Dramatische start
Terug naar het begin. AZ had maar 180 seconden nodig om voor de eerste keer het net te laten bollen. Nadat Michael Verrips een schot maar half keerde, kwam Kasanwirjo te laat bij de bal om weg te werken waardoor Dani de Wit vrij kon binnen schieten namens de Alkmaarders: 0-1.

Jesper Karlsson verdubbelde niet veel later de score voor de bezoekers. De Zweedse aanvaller stond, na slecht uitverdedigen van FC Groningen, vogelvrij in het strafschopgebied en kon geplaatst raak schieten: 0-2. FC Groningen kwam de schok niet te boven en had geluk dat AZ niet naar een grotere voorsprong uitliep.

Pepi brengt FC terug in duel
Het was tegenhouden voor de thuisploeg, totdat de Amerikaanse spits Ricardo Pepi zijn talent tentoonspreidde. Kasanwirjo hanteerde de lange bal en lanceerde ‘El Tren’ Pepi. De aanvaller worstelde zich los van het Alkmaarse centrum en scoorde al liggend, uit de draai, zijn eerste treffer in de Euroborg.

Het tweede bedrijf
Na rust kregen beide ploegen een grote mogelijkheid, maar werd of de juiste man niet gevonden (FC Groningen) of gooide het houtwerk roet in het eten (AZ).

Uiteindelijk maakte de linksback Milos Kerkez een einde aan alle Groningse hoop. De laatste lijn van FC Groningen stond niet goed gepositioneerd en liet de AZ’er aan de buitenspelval ontsnappen. Oog in oog met Verrips faalde de Hongaar niet: 1-3.

AZ-aanvaller Maykel Lahdo had het op zijn heupen en maakte de avond nog pijnlijker voor alle Groningse fans. Ook de Zweed kraakte de buitenspelval en faalde niet voor het doel: 1-4.

Volgende week
Aankomende vrijdag kan FC Groningen zich revancheren. In de Euroborg komt RKC Waalwijk op bezoek. De klok loopt vanaf 20.00 uur.

Daniel Theelen

Recente berichten

Gemeenten maken gehakt van Vluchtelingenwerk rond taallessen voor inburgeraars

De gemeente Groningen is niet mals over het werk wat Vluchtelingenwerk de afgelopen twee jaar…

19 minuten geleden

Wethouder wil meer camera’s ophangen op sportpark Esserberg: “In de toekomst zorgen voor meer reuring”

Op korte termijn wordt het cameratoezicht op sportpark Esserberg verbeterd. Dat heeft wethouder Inge Jongman…

1 uur geleden

Stormbaan Ten Post wordt voortgezet op terrein zwembad Ten Boer

De stormbaan en trainingslocatie die de afgelopen jaren ontstaan is in Ten Post wordt verplaatst…

2 uur geleden

Gemeente deelt zorgen over hoeveelheid geweldsincidenten: “We zien een toename”

De gemeente deelt de zorgen van Stadspartij 100% voor Groningen over het aantal geweldsincidenten die…

2 uur geleden

Pro-Palestina demonstranten bezetten gebouw van RUG aan Oude Boteringestraat: politie deelt klappen uit, bezetting beëindigd (update)

Na een grotendeels vreedzame demonstratie van Pro-Palestina-activisten eerder op de woensdag heeft een deel van…

3 uur geleden

Wethouder krijgt inspiratieboekje ‘Veerkracht’ overhandigd

De Werkgroep Toegankelijk Groningen en Lentis presenteren deze woensdag het inspiratie-boekje 'Veerkracht' aan wethouder Manouska…

4 uur geleden