Advertentie
Categories: Sport

FC Groningen voor eigen publiek hard onderuit tegen AZ

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van AZ. De bezoekers waren wellicht een maatje te groot, maar de Trots van het Noorden bleek regelmatig zelf haar grootste vijand: 1-4.

Trainer Frank Wormuth zorgde voor een verrassing. Verdediger Mike te Wierik, die de afgelopen weken een van de weinige constante krachten bleek, moest plaats nemen op de bank. Neraysho Kasanwirjo vergezelde Radinio Balker in het centrum. Ook nadat Liam van Gelderen na tien minuten spelen uitviel met een ogenschijnlijke hamstringblessure, moest de man uit Hengevelde blijven zitten.

Dramatische start
Terug naar het begin. AZ had maar 180 seconden nodig om voor de eerste keer het net te laten bollen. Nadat Michael Verrips een schot maar half keerde, kwam Kasanwirjo te laat bij de bal om weg te werken waardoor Dani de Wit vrij kon binnen schieten namens de Alkmaarders: 0-1.

Jesper Karlsson verdubbelde niet veel later de score voor de bezoekers. De Zweedse aanvaller stond, na slecht uitverdedigen van FC Groningen, vogelvrij in het strafschopgebied en kon geplaatst raak schieten: 0-2. FC Groningen kwam de schok niet te boven en had geluk dat AZ niet naar een grotere voorsprong uitliep.

Pepi brengt FC terug in duel
Het was tegenhouden voor de thuisploeg, totdat de Amerikaanse spits Ricardo Pepi zijn talent tentoonspreidde. Kasanwirjo hanteerde de lange bal en lanceerde ‘El Tren’ Pepi. De aanvaller worstelde zich los van het Alkmaarse centrum en scoorde al liggend, uit de draai, zijn eerste treffer in de Euroborg.

Het tweede bedrijf
Na rust kregen beide ploegen een grote mogelijkheid, maar werd of de juiste man niet gevonden (FC Groningen) of gooide het houtwerk roet in het eten (AZ).

Uiteindelijk maakte de linksback Milos Kerkez een einde aan alle Groningse hoop. De laatste lijn van FC Groningen stond niet goed gepositioneerd en liet de AZ’er aan de buitenspelval ontsnappen. Oog in oog met Verrips faalde de Hongaar niet: 1-3.

AZ-aanvaller Maykel Lahdo had het op zijn heupen en maakte de avond nog pijnlijker voor alle Groningse fans. Ook de Zweed kraakte de buitenspelval en faalde niet voor het doel: 1-4.

Volgende week
Aankomende vrijdag kan FC Groningen zich revancheren. In de Euroborg komt RKC Waalwijk op bezoek. De klok loopt vanaf 20.00 uur.

Deel dit artikel:
Share
Published by
Daniel Theelen

Recent Posts

Personenauto belandt in de sloot naast Winsumerweg

Een personenauto is donderdagmiddag te water geraakt aan de N361 oftewel de Winsumerweg. Dat meldt…

25 minuten ago

Gewonde bij blussen van brand in camper

Een persoon is donderdagmiddag gewond geraakt bij het blussen van een in brand geraakte camper.…

51 minuten ago

SP wil Suger Homes opnieuw op de agenda

De SP wil de kwestie rond de Sugar Homes op het Suikerunieterrein opnieuw op de…

60 minuten ago

Per trein door de polders vanaf 11 december weer mogelijk

Treinreizigers tussen Groningen en de Randstad kunnen vanaf zondag 11 december weer reizen via de…

2 uur ago

PvdD en SP: ‘college moet loonkloof bij de gemeente dichten’

De Partij voor de Dieren en de SP willen dat het college van B&W actie…

3 uur ago

Politie waarschuwt voor zogenoemde medewerkers Waterbedrijf

De politie waarschuwt donderdag voor oplichters die zich voordoen als medewerkers van het Waterbedrijf Groningen.…

3 uur ago
Advertentie