Categories: Sport

FC Groningen voor eigen publiek hard onderuit tegen AZ

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van AZ. De bezoekers waren wellicht een maatje te groot, maar de Trots van het Noorden bleek regelmatig zelf haar grootste vijand: 1-4.

Trainer Frank Wormuth zorgde voor een verrassing. Verdediger Mike te Wierik, die de afgelopen weken een van de weinige constante krachten bleek, moest plaats nemen op de bank. Neraysho Kasanwirjo vergezelde Radinio Balker in het centrum. Ook nadat Liam van Gelderen na tien minuten spelen uitviel met een ogenschijnlijke hamstringblessure, moest de man uit Hengevelde blijven zitten.

Dramatische start
Terug naar het begin. AZ had maar 180 seconden nodig om voor de eerste keer het net te laten bollen. Nadat Michael Verrips een schot maar half keerde, kwam Kasanwirjo te laat bij de bal om weg te werken waardoor Dani de Wit vrij kon binnen schieten namens de Alkmaarders: 0-1.

Jesper Karlsson verdubbelde niet veel later de score voor de bezoekers. De Zweedse aanvaller stond, na slecht uitverdedigen van FC Groningen, vogelvrij in het strafschopgebied en kon geplaatst raak schieten: 0-2. FC Groningen kwam de schok niet te boven en had geluk dat AZ niet naar een grotere voorsprong uitliep.

Pepi brengt FC terug in duel
Het was tegenhouden voor de thuisploeg, totdat de Amerikaanse spits Ricardo Pepi zijn talent tentoonspreidde. Kasanwirjo hanteerde de lange bal en lanceerde ‘El Tren’ Pepi. De aanvaller worstelde zich los van het Alkmaarse centrum en scoorde al liggend, uit de draai, zijn eerste treffer in de Euroborg.

Het tweede bedrijf
Na rust kregen beide ploegen een grote mogelijkheid, maar werd of de juiste man niet gevonden (FC Groningen) of gooide het houtwerk roet in het eten (AZ).

Uiteindelijk maakte de linksback Milos Kerkez een einde aan alle Groningse hoop. De laatste lijn van FC Groningen stond niet goed gepositioneerd en liet de AZ’er aan de buitenspelval ontsnappen. Oog in oog met Verrips faalde de Hongaar niet: 1-3.

AZ-aanvaller Maykel Lahdo had het op zijn heupen en maakte de avond nog pijnlijker voor alle Groningse fans. Ook de Zweed kraakte de buitenspelval en faalde niet voor het doel: 1-4.

Volgende week
Aankomende vrijdag kan FC Groningen zich revancheren. In de Euroborg komt RKC Waalwijk op bezoek. De klok loopt vanaf 20.00 uur.

Daniel Theelen

Recent Posts

“Maandag veel bewolking, op dinsdag kans op wat regen”

De komende dagen is er zo nu en dan kans op wat regen. Volgens OOG-weerman…

8 uur ago

“Als iedereen een lage Paddepoelsterbrug wil, dan zul je over de as van de politiek moeten”

Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer liet afgelopen week aan de gemeenteraad weten dat de…

9 uur ago

Onnen trekt van boerderij naar boerderij: “Dit was een muzikaal cadeautje”

De achtste editie van ‘Muziek in Drie Deelen’ in Onnen is zaterdagavond een groot succes…

11 uur ago

“Jammer dat Stieneke niet hoger op de CU-lijst staat, belangrijk dat Noorden vertegenwoordigd is”

Jelmer van der Veen van de fractie van de ChristenUnie in Stadskanaal vindt het jammer…

13 uur ago

Amateurvoetbal: Gouden koppel Forward beslissend tegen SC Stadspark

Forward won zondag in de tweede klasse J van het amateurvoetbal op bezoek bij SC…

14 uur ago

De Blije Bodem kijkt tevreden terug op zomerseizoen: “Het hele jaar een supermarkt zijn”

Bij De Blije Bodem op het Westpark kijkt men tevreden terug op het eerste seizoen.…

14 uur ago