Categorieën: Sport

Druk neemt verder toe bij FC Groningen na nieuwe thuisnederlaag tegen RKC

FC Groningen heeft vrijdagavond in eigen huis verloren van RKC Waalwijk. Ondanks twee doelpunten van spits Ricardo Pepi wonnen de Brabanders: 2-3. 

Voorafgaand aan het duel sprak FC Groningen-trainer Frank Wormuth over een ‘must-win’. De druk is hoog rondom de club en een overwinning zou de ploeg wat meer lucht geven. Het begin was nog hoopvol. De Groningers begonnen fris en creëerden meerdere mogelijkheden. Na een kwartier voetballen was het raak. Na een overtreding op Tomas Suslov en een interruptie van de VAR, wees arbiter Martin van den Kerkhof naar de stip. Ricardo Pepi benutte het buitenkansje: 1-0.

Pijnlijke wending
RKC kwam er goed uit en leek met twee spelers alleen af te gaan op de keeper. Radinio Balker stak hier een stokje voor en onderbrak een ‘honderd procent kans’ voor RKC in het strafschopgebied. Dit leverde de verdediger een rode kaart op en de bezoekers een strafschop. Dario van den Buijs benutte de penalty: 1-1. 

Tweede helft
Na de theepauze dicteerde RKC het spel. De Brabanders kwamen uit eindelijk via invaller Mika Biereth op voorsprong. Na balverlies van Florian Krueger faalde de spits niet: 1-2. Toch kwam FC Groningen nog terug. Ricardo Pepi bracht de Euroborg met een harde knal in extase en tekende voor zijn tweede doelpunt: 2-2.

Feestje van korte duur
Lang mocht de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker. Na een prachtige dieptebal van oud FC Groningen-speler Illias Bel Hassani vond aanvaller Biereth voor de tweede keer het net: 2-3. FC Groningen probeerde nog de gelijkmaker te vinden, maar ving bot bij RKC-doelman Etienne Vaessen.

Op naar Twente
Volgende week zondag wacht de volgende tegenstander voor FC Groningen, wanneer het op bezoek in gaat in Enschede bij FC Twente. In de Grolsch Veste wordt om half drie afgetrapt.

Daniel Theelen

Recente berichten

Warm onthaal voor Duitse chauffeurs die toeristen naar bloemenmarkt brengen

Chauffeurs van Duitse touringbussen zijn vrijdagmorgen op de parkeerplaats van Kardinge door Marketing Groningen onthaalt…

17 minuten geleden

Gestolen Van Gogh te zien in nieuwe tentoonstelling Groninger Museum

Wie benieuwd is wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een tentoonstelling kan…

1 uur geleden

Verdachte aanslagen in Vlaardingen stak in Groningen man dood

Een 30-jarige Rotterdammer die verdacht wordt van in ieder geval één aanslag op een loodgieter…

2 uur geleden

Grappenmaker gooit zeepsop in nieuwe fonteinen Grote Markt (video)

Waar veel mensen al bang voor waren is toch gebeurd. Er is zeep of een…

3 uur geleden

Line-up bevrijdingsfestival met komst vier nieuwe acts rond

De line-up van het bevrijdingsfestival is rond. Dizzee Rascal, Claude, TAXITAXI en Rozie zijn als…

4 uur geleden

Nieuw project legt de recente geschiedenis gaswinning vast

In Ooggetuigen van de Gaswinning worden de komende twee jaar minimaal honderd interviews afgenomen met…

4 uur geleden