‘Zondag flink wat zon en rustig weer, komende week volop herfst’

nieuws
Foto: Peggychoucair via Pixabay

De tijd om een dikke trui uit de kast te pakken is aanstonds. Komende week doet de herfst haar intrede waarbij de dagen fris zullen verlopen en er, zeker de eerste dagen, flink wat regen gaat vallen.

Op zondag is het nog rustig weer. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak. Zon en wolkenvelden zullen elkaar afwisselen en in de middag is er kans op een buitje. Het wordt 15 of 16 graden. De noordenwind voert tegelijkertijd licht onstabiele lucht aan. In de nacht naar maandag gaat het regenen. Maandag verloopt vervolgens herfstachtig. Van tijd tot tijd valt er regen. Het wordt 11 of 12 graden. De wind komt uit zuidwestelijke richting en is matig.

Ook op dinsdag regen, waarbij er soms stevige buien kunnen vallen. De maximumtemperatuur ligt dan rond de 11 of 12 graden. Vanaf woensdag lijkt het wat droger te worden, hoewel een buitje ook dan mogelijk blijft.