Vrijdag flinke perioden met zon; (na)zomerweer houdt ook dit weekend aan

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Het (na)zomerweer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval aan tot en met het weekend. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen. In de loop van zondagmiddag is er echter kans op een kleine trendbreuk in het zomerse weer.

Vrijdag is er in ieder geval nog weinig verandering, aldus Kamphuis: “Er zijn flinke perioden met zon naast enkele wolkenvelden. Het is warm bij 25 graden en de wind uit het oosten tot zuidoosten is matig.”

Morgen en ook zondag houdt het warme en vrij zonnige zomerweer aan, vertelt Kamphuis: “Zaterdag wordt het 25 en zondag 26 graden. Zondag is er later op de dag wel een kleine kans op een lokale bui.” Maandag wordt het met 27 of 28 graden nog warmer”, voorspelt de OOG-weerman. “Ook dan is er veel zon en blijft het droog. In de nacht wel toenemende kans op een onweersbui. Het is tikje aan de zwoele kant.”

‘Na woensdag onbestendig’

“Dinsdag en woensdag is het weer zwoel nazomerweer, met temperaturen tussen de 23 en 25 graden”, besluit Kamphuis. “Zon en af en toe een (stevige) bui wisselen elkaar af en vanaf woensdag gaat het kwik ook zakken. Al met al lijkt er volgende week geleidelijk aan eindelijk de zo nodige neerslag te gaan komen. Al kunnen de hoeveelheden van plaats tot plaats sterk verschillen. Want ook na woensdag blijft het nog even onbestendig.”