Categories: Nieuws

Veel belangstelling voor ThesingeRun: “Rennen door een koeienstal was bijzonder”

De zestiende editie van de ThesingeRun zit er op. Susan Vaatstra van de organisatie blikt tevreden terug.

Hoi Susan! Hoeveel deelnemers hadden jullie?
“We hadden uiteindelijk 232 gefinishte lopers en we hadden 56 finishers bij de kinderen. Met die aantallen zijn we heel tevreden. Als we het vergelijken met eerdere edities dan zitten we altijd rond deze aantallen. Vorig jaar hadden we wat meer, maar dat kwam vanwege de coronacrisis. We waren toen één van de eerste evenementen die toen weer door kon gaan, en daar werd volop gebruik van gemaakt.”

De ThesingeRun. Je zou wellicht kunnen concluderen dat het een run is voor de inwoners van Thesinge …
“En dat is het dus niet. Iedereen is bij ons welkom. Of je nu ut Hoogezand of Zuidhorn komt, iedereen mag meedoen. En dat wordt ook gedaan. Natuurlijk hebben we veel Thesingers die mee doen, maar ook flink wat deelnemers uit Stad, uit Paterswolde, uit Delfzijl en zelfs mensen uit het buitenland. Een deelnemer uit Spanje heeft bijvoorbeeld een nieuw parcoursrecord neer weten te zetten op de tien kilometer.”

Het evenement is ook omvangrijk hè?
“Ik denk dat het tot op zekere hoogte behoorlijk uniek is. We hebben vijf verschillende afstanden. Zo is er de vier kilometer, de vier mijl, de tien kilometer en de halve marathon van 21,1 kilometer. Ook hebben we nog de KidsRun, die specifiek bedoeld is voor basisschoolkinderen. We werken met zo’n zeventig vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. We willen het perfect hebben, en dat deelnemers zich geen zorgen hoeven te maken om wat dan ook. Als je dan tot slot nog kijkt naar de geringe deelnamekosten, ja, dan zijn we in zekere zin uniek.”

Zeventig vrijwilligers. Ik denk dat heel veel organisaties daar jaloers op zijn omdat het vinden van vrijwilligers de laatste tijd lastig is …
“Daar zijn we ook ontzettend blij mee. En dit aantal hebben we ook nodig om het goed te kunnen organiseren. Zo hebben we tien mensen nodig om het verkeer in goede banen te leiden. Er zijn tien baancommissarissen. Maar bijvoorbeeld ook mensen die een pastamaaltijd verzorgen die deelnemers kunnen nuttigen. En men kon dit jaar voor het eerst ook broodjes hotdog, ook beschikbaar in een vegetarische variant, eten.”

Jullie zijn sowieso altijd wel bezig met vernieuwing hè?
“We proberen een zo’n breed mogelijke groep mensen aan te spreken om hen te verleiden mee te doen. En dat doen we onder andere door nieuwe elementen te bedenken en toe te voegen. Zo hadden we de route van de tien kilometer dit jaar wat aangepast. Deelnemers liepen bij deze route door een koeienstal. Van tevoren hebben we dit overlegd met de boer, en ook onderzocht of het geen kwaad kon voor de dames in de stal. Dat bleek eigenlijk verrassend goed te werken. Het doel hierachter was om de agrarische sector en de deelnemers dichter bij elkaar te brengen. Je weet natuurlijk dat er van alles speelt in deze sector, en wij denken dat verbinding heel belangrijk is. En daar werd heel leuk op gereageerd.”

Als je dan zo rondloopt door Thesinge. Hoe ervaart dan zo’n dag voor jou als organisatie?
“Het gaat ontzettend snel voorbij. We zijn in juli gestart met de voorbereidingen. Iets organiseren kost heel veel tijd. En in een paar uurtjes is het dan al weer voorbij. Maar we hebben een prachtige dag gehad. Met ook hele mooie reacties van de deelnemers. Mensen vonden dat het allemaal goed geregeld was, dat het allemaal heel duidelijk was. En om van de gelegenheid gebruik te maken, ik wil een groot compliment geven aan alle vrijwilligers, de sponsoren en alle mensen die op welke wijze dan ook geholpen hebben.”

Volgend jaar weer?
“Absoluut! Op 23 september 2023 vindt de volgende editie plaats. Dus dat is alvast iets om in de agenda te noteren.”

Deel dit artikel:
Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

“Als iemand genezen is van kanker, dan valt men vaak in een gat”

Het is zaterdag wereldkankerdag. Voor Stichting Hamelhuys aan de Johan de Wittstraat aanleiding om een…

2 uur ago

Vrijwilligers verplanten duizend kansarme bomen in Stadspark: “Anders hebben ze geen kans”

In het Stadspark zijn zaterdag rond de duizend kansarme bomen verplant. Het verplanten is een…

3 uur ago

Forse schade bij verkeersongeluk op Emmasingel

Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op de Emmasingel zijn twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen.…

4 uur ago

Motie om Lelylijn aan te laten sluiten op internationale verbindingen met ruime meerderheid aangenomen

Een motie om de nog te realiseren Lelylijn aan te laten sluiten op het internationale…

4 uur ago

Automobiliste uit Stad is onder invloed en rijdt lantaarnpaal omver

Een 39-jarige vrouw uit Stad heeft vrijdagavond bij een tankstation op de A7 een lantaarnpaal…

5 uur ago

Tentoonstelling ‘Noorderlicht De Groninger Galerij, Portretten uit het aardbevingsgebied’ geopend (foto’s)

In het Museum aan de A is vrijdag de tentoonstelling 'Noorderlicht De Groninger Galerij, Portretten…

8 uur ago