UMCG staat een jaar lang stil bij 225-jarig bestaan en zoekt jouw verhaal

nieuws

Evert-Jan Thomassen à Thuessink richtte in 1797 een klein, academisch hospitaal op in de binnenstad van Groningen. 225 jaar later is het ziekenhuis uitgegroeid tot het op één na grootste ziekenhuis van Nederland, het UMCG. Het ziekenhuis viert het jubileum het hele aanstaande collegejaar met verschillende bijeenkomsten, activiteiten en verhalen.

Tot de zomer van 2023 zijn er verschillende activiteiten, zowel voor UMCG-medewerkers als algemeen publiek. De activiteiten draaien vooral om de geschiedenis van het UMCG en hoe de rol van het UMCG in de afgelopen 225 jaar is ontwikkeld. Medewerkers trappen het jubileumjaar af tijdens een feest van de personeelsvereniging op vrijdag 2 september. Voor het algemeen publiek worden er lezingen georganiseerd en is er in 2023 een open dag.

Daarnaast zijn er op de speciale jubileumwebsite umcg.nl/225 in de loop van het jaar verschillende verhalen te lezen over de historie van het UMCG en de eerste patiënten in 1797. In de loop van het jubileumjaar volgen meer historische verhalen, evenals verhalen van patiënten en medewerkers en vele anderen die betrokken zijn bij het UMCG.

Die verhalen kan het publiek delen met het ziekenhuis. Denk aan verhalen over die ene dokter of verpleegkundige die jou zo goed heeft geholpen of simpelweg een arm om je heen sloeg toen het nodig was. Verhalen over die ene onderzoeker die jou verder hielp of die docent van wie je zijn of haar wijze les nooit zult vergeten. Laat het UMCG jouw verhaal weten via umcg225@umcg.nl.