Categorieën: Nieuws

Tot en met het weekend veelal droog met wat zon, daarna onbestendig weer

De komende drie dagen zijn voorlopig de laatste periode met relatief rustig en droog weer. Vanaf maandag draait de wind richting het zuidwesten en die brengt onbestendig omstandigheden onze kant op. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen.

Vrijdag brengt een afwisseling van zon en bewolking, stelt Kamphuis: “Vooral in de middag neemt de bewolking toe, maar het blijft droog bij 17 graden. De wind uit het zuiden tot zuidwesten is zwak, rond windkracht 2. Later in de nacht volgt er wat regen, bij minima rond de 10 graden.”

Die regen is zaterdagochtend nog niet helemaal uit de lucht, vervolgt de OOG-weerman: “In de ochtend valt er af en toe lichte regen uit een aantal wolkenvelden, vooral in het midden en zuiden van de provincie. Maar in de middag breekt de zon vanuit het noorden voorzichtig door en wordt het droog. De temperatuur loopt op naar 17 graden bij een naar matig toenemende noorden- tot noordoostenwind.” Zondag kent eenzelfde weerbeeld, vervolgt Kamphuis: “Dan wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Bijna overal blijft het droog en het wordt 16 of 17 graden.”

Daarna lijkt het weer om te slaan en gaat Groningen een onstuimig begin van de week tegemoet, besluit Kamphuis: “Maandag gaat het in de loop van de ochtend regenen en is het de rest van de dag veelal nat. Het is koel bij 13 graden. Ook dinsdag vallen er (soms) stevige buien en een groot deel van de rest van de week lijkt het onbestendige weer aan te houden. Daarmee kunnen we dus spreken van een heuse herfstinval. Pas tegen het einde van de week neigt het kwik weer wat te gaan oplopen.”

Tom Veenstra

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

4 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

4 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

5 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

6 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

7 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

7 uur geleden