Categorieën: Nieuws

Spellenbeurs Noorderspel overtreft alle verwachtingen: “Veel belangstelling voor spel Queensland”

De organisatie van spellenbeurs Noorderspel is een beetje flabbergasted. De beurs in de Martinikerk zaterdag overtreft alle verwachtingen.

“Het is nu bijna 15.00 uur en we hebben inmiddels ruim 1.500 bezoekers mogen verwelkomen”, vertelt Kim Hoetjes-Mulders van de organisatie. “En dan heb ik de kinderen nog niet eens meegeteld. En weet je wat zo bijzonder is? Alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd. Ik zie inderdaad veel kinderen, maar ook studenten, ouders en mensen die gepensioneerd zijn.”

“Door corona zijn veel mensen bordspellen gaan spelen”
Houtjes-Mulders denkt wel een verklaring te hebben voor het succes: “Vier jaar geleden hebben we deze beurs ook georganiseerd. Ook toen was het een succes. Maar we zien dat de belangstelling dit jaar nog groter is. Wij denken dat het door de coronacrisis komt. Mensen hebben veel thuisgezeten, er was weinig vertier. Om het toch gezellig te maken thuis heeft men zich toegelegd in de bordspellen. Er zijn ook veel bordspellen aangeschaft. En dat gaat dus echt van jong tot oud.”

Demonstraties
Het programma op de beurs is omvangrijk. Zo worden er op meer dan 150 tafels bordspelletjes gedemonstreerd, kun je het opnemen tegen Schaak Grootmeester Anna Schippers-Warakomska en kan Bastiaan van Nox Spellenzolder ontmoet worden. Bastiaan is een bekende bordspel-reviewer op YouTube die veel volgers heeft. De dag wordt georganiseerd door spellenwinkel WirWar. Ruim veertig vrijwilligers zorgen dat alles in goede banen wordt geleid.

Queensland
“Wat nu het meeste in trek is? Wij zijn dat er heel veel belangstelling is voor het spel Queensland. Dat is een nieuw spel van 999 Games dat hier gedemonstreerd wordt. Queensland is een tactisch tegelspel over de beruchte paddenplaag in de Australische staat Queensland. Wat je bij dit spel doet is tegels leggen om een eigen boerderij te creëren. Elke tegen komt echter met minstens één pad. De padden lopen in de richting van de pijl van elke nieuwe tegel die je aanlegt. Als speler moet je er voor zorgen dat je de padden naar vijvers leidt om ze te verwijderen, anders vernietigen ze de tegels van de boerderij.”

Prijzen
De beurs is tot 18.00 uur te bezoeken. “Er zijn nog kaartjes beschikbaar, en het leuke is dat elk toegangskaartje tegelijkertijd ook een lot is voor de verloterij die om 17.00 uur plaatsvindt waarbij er mooie bordspellen zijn te winnen.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Vrouwen GHBS volgend seizoen in hoogste bekertoernooi hockey

Het eerste damesteam van hockeyvereniging GHBS uit Groningen heeft vrijdag de halve finale van de…

32 minuten geleden

Ondanks extra maatregelen zullen mensen weken moeten wachten op paspoort: “Komende jaren zal het ook druk zijn”

De maatregelen die de gemeente heeft genomen vanwege de wachttijd voor de aanvraag van een…

1 uur geleden

Bushaltes zijn sinds deze week makkelijker te vinden op het Zuiderdiep: “Aanduiding komt ook in de app”

De halteborden bij de bushaltes op het Gedempte Zuiderdiep zijn sinds deze week uitgerust met…

2 uur geleden

Drs. Vijfje aan kop na monsterzege, verpletterende overwinning PKC’83/Team Amoeri

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben in de eredivisie B van het zaalvoetbal vrijdagavond thuis…

2 uur geleden

Voormalig lijsttrekker Jan Jacob Hilberdink legt taken neer als fractievertegenwoordiger bij Volt

Jan Jacob Hilberdink heeft afscheid genomen als fractievertegenwoordiger bij Volt. Vorig jaar was hij bij…

3 uur geleden

Deuren Provinciehuis zaterdag geopend voor gesprek over Nij Begun

De deuren van het Provinciehuis zullen zaterdag geopend zijn voor geïnteresseerden om in gesprek te…

3 uur geleden