Categorieën: Nieuws

Radio Esperando strijkt eind dit jaar neer bij Veronica Bar: “Muziek voor het goede doel”

De laatste dagen van het jaar beloven gezellig te gaan verlopen bij de Veronica Bar aan de Ulgersmaweg. Volgens eigenaar Jan Knevelman strijkt Radio Esperando dan neer.

Hoi Jan! Wat gaat er gebeuren?
“Je moet het beschouwen als een eindejaarsmarathon van Radio Esperando. Ik werd benaderd door deze radiozender of zij op Tweede Kerstdag ook een programma bij mij, in mijn café, mochten gaan maken. Dat vond ik uiteraard helemaal geen probleem. Maar nu het plan concreet is, is het niet alleen op Tweede Kerstdag maar is het vanaf 26 december tot 31 december.”

Hoe komt het dat het uit de hand is gelopen?
“Radio Esperando draait Nederlandstalige muziek. Het is een etherpiraat die op een gegeven moment de activiteiten voort heeft gezet via internet. Bij deze marathon wordt er echter ook in de ether, via de FM, uitgezonden. Er is een tijdelijke zendlicentie aangevraagd. Je begrijpt dat zoiets veel tijd en energie kost, en daarom is besloten om zes dagen lang een radioprogramma te maken vanuit mijn bar.”

Het is gekoppeld aan het goede doel hè?
“Klopt. Een tijdelijke zendlicentie kun je alleen krijgen als je er een goed doel aan koppelt. Daarom wordt er in de laatste dagen van het jaar geld ingezameld voor stichting KiKa. Dat is de stichting kinderen kankervrij die zich inzet voor onderzoek en ondersteuning bij kinderen die te maken krijgen met kanker.”

Dus heel concreet. Er wordt dus een radiostudio bij jou opgebouwd?
“Ja. Met alles erop en er aan. Naast de bar komt een hoogwerker te staan waar de FM-antenne in wordt geplaatst. En weet je wat zo mooi is? Deze hoogwerker wordt belangeloos beschikbaar gesteld omdat het voor het goede doel is. Ik heb begrepen dat tijdens de uitzending, die 24 uur per dag door zal gaan, er voor een klein bedrag verzoekjes aangevraagd kunnen worden. Deze geldbedragen gaan naar het goede doel. Ook zullen er artiesten bij mij gaan optreden.”

Wordt er alleen geld ingezameld met verzoekjes?
“Wat mij betreft is alles mogelijk. Ik ben zelf ook aan het nadenken wat we kunnen organiseren om het bedrag zo hoog mogelijk te krijgen, en mensen thuis mogen dat ook doen. Als mensen bijvoorbeeld flessen willen inzamelen dan zijn deze geldbedragen ook welkom. Maar je kunt misschien ook denken aan de verkoop van oliebollen. Ik denk dat we er samen iets heel moois van kunnen maken, in een periode die misschien wel heel donker zal zijn.”

Daarmee verwijs je naar de huidige crisissen?
“Ja. De verhalen van de hoge energierekeningen hoor ik overal. Dat gaat echt een probleem worden. Mijn huidige energiecontract loopt nog door tot komend voorjaar, maar daarna zal het voor mij ook gevolgen hebben. Ik maak me daar zorgen over. En ondertussen is er ook de coronacrisis nog. Die lijkt op dit moment heel ver weg, maar je moet er niet aan denken als dat virus komende herfst weer massaal de kop op gaat steken. Het zijn best wel zorgelijke tijden, en daarom ben ik heel blij dat Radio Esperando contact met mij heeft opgenomen, zodat we die laatste week van het jaar misschien toch wat leuker kunnen maken.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Politie zoekt getuigen zware mishandeling bij het Jaagpad

Een man is afgelopen 12 april van zijn fiets getrapt ter hoogte van het Jaagpad,…

17 minuten geleden

Voorbijgangers beschoten vanuit rijdende auto

Diverse mensen zijn woensdagavond vanuit een voorbij rijdende auto beschoten met een balletjespistool. Dat meldt…

2 uur geleden

Slachtoffer schietincident Vismarkt is man uit Sappemeer

De man die woensdagavond gewond raakte bij schietincident op de Vismarkt is een 23-jarige inwoner…

4 uur geleden

Nederland en België beginnen gezamenlijke volleybalcompetitie

Nederland en België slaan de handen ineen met een gezamenlijke volleybalcompetitie. Dat meldt de NOS.…

6 uur geleden

Groningen landelijk op vijfde plaats met fietsendiefstallen

De gemeente Groningen staat landelijk gezien op de vijfde plaats als het gaat om fietsendiefstallen.…

6 uur geleden

Hond Browney teruggevonden na massale speurtocht

De acht maanden oude XL Bully pup Browney is terug bij zijn baasje. Dat meldt…

6 uur geleden