Man uit Assen moet twee jaar de cel in vanwege steekincident en mishandelingen

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een 21-jarige man uit Assen heeft dinsdag een celstraf van 24 maanden tegen zich horen eisen vanwege een steekincident en meerdere mishandelingen. De delicten vonden deels in Stad plaats.

De mishandelingen vonden plaats in de periode van november 2019 tot februari 2020. De man uit Assen mishandelde in deze periode meerdere keren een bekende in Stad. Op het H.A. Kooykerplein, nabij het UMCG, en bij een supermarkt bij de Euroborg kreeg het slachtoffer een mes onder zijn neus geduwd en moest hij softdrugs en zijn portemonnee afgeven. Bij de mishandelingen zou zijn geduwd, geslagen en is met het mes gezwaaid. Het slachtoffer raakte licht gewond.

De steekpartij vond plaats nabij het station in Assen. In september vorig jaar stak de man iemand neer met wie hij ruzie had. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Aanvankelijk was een celstraf van vijftien maanden geëist, maar de rechter maakte hier 24 maanden van, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat de straf hoger uitvalt komt omdat de incidenten volgens de rechtbank voor veel onrust hebben gezorgd in de samenleving, omdat ze telkens op klaarlichte dag, en op de openbare weg, plaatsvonden. In dezelfde zaak kreeg een 19-jarige man uit Assen een celstraf van acht maanden, waarvan ruim 3,5 maand voorwaardelijk. Hij was aanwezig bij de steekpartij in Assen en had een enkelband moeten dragen, maar had deze doorgeknipt. Een 20-jarige vrouw kreeg een taakstraf van 90 uur omdat ze de beide mannen naar het station had gebracht en in haar auto een mes had liggen dat voor het grijpen lag.