Categorieën: Nieuws

“Maandag zonnig, komende week maken buientreinen een einde aan het zomerweer”

Er lijkt een einde te komen aan het fraaie zomerweer. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we komende dagen te maken met buientreinen die naar ons land worden gestuurd.

“Maandag zijn er zonnige perioden, maar neemt de bewolking in de loop van de dag toe”, vertelt Kamphuis. “Op de meeste plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur schommelt rond de 25 graden. Er waait een matige oostenwind, windkracht 3 tot 4. In de avond en in de nacht naar dinsdag neemt de bewolking verder toe en daalt het kwik naar 16 graden. In de nanacht kan er een lokale bui vallen.”

“Buien kunnen zwaar uitpakken”
“Op dinsdag piekt de temperatuur nog één keer. Het wordt 27 tot 29 graden, en daarmee is het zeer warm zomerweer. Er zijn flinke perioden met zon, al trekt er ook hoge bewolking over. In de ochtend is er kans op een lokale onweersbui. Verder is het drukkend en broeierig warm. In de nacht naar woensdag trekt een actieve storing over ons gebied met een sterk toenemende kans op buien die lokaal zwaar kunnen uitpakken. Daarbij kan zeer veel regen in korte tijd vallen en is ook hagel mogelijk. Wateroverlast, vanwege de droge grond, is niet ondenkbaar. Woensdagochtend trekt de storing op de grens met koelere lucht geleidelijk aan naar Duitsland weg.”

“Op donderdag een nieuwe aanval op de warmte”
“Op woensdag bevinden we ons dan in minder warme lucht, maar met 23 of 24 graden is het nog altijd warm en ook benauwd. Nadat de regen is weggetrokken breekt de zon regelmatig door en blijft het vrijwel overal droog. Donderdag volgt een nieuwe aanval op de heersende droogte en het warme nazomerweer. Er is veel bewolking en er valt af en toe regen, met nog steeds kans op een slag onweer. Met een graad of 20 of 21 is de warmte verdreven.”

“In het weekend zon maar ook buien”
“Vrijdag vallen eerst buien langs onze westkust, maar in de loop van de dag trekken ze ook landinwaarts en bereiken ons gebied. Dit kunnen pittige exemplaren zijn met onweer. Het wordt een graad of 20 en al te veel zon hoeven we dan niet te verwachten. Tijdens het weekend lijkt het weer te stabiliseren wanneer ex-orkaan Danielle vanaf de oceaan opschuift tot aan de Britse Eilanden, en aan de oostkant een nieuw hogedrukgebied tot ontwikkeling komt. Er is wel kans op een enkele bui, maar vaak is het droog en met weer wat vaker zon wordt het 21 of 22 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

1 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

2 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

3 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

4 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

5 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

6 uur geleden