Buschauffeurs staken opnieuw; minder ritten in Groningen

In heel Nederland wordt vrijdag opnieuw gestaakt door buschauffeurs. Dat betekent dat ook in Groningen een deel van de bussen van Arriva en Qbuzz niet rijden.

Volgens Qbuzz wordt pas op het laatste moment duidelijk welke ritten uitvallen door de staking: “Wij weten namelijk van tevoren niet wie staakt en wie werkt. We doen ons best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal vrijdag helaas minder betrouwbaar zijn. Plan je reis kort voor vertrek en vertrek ruim op tijd. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan adviseren we je tijdens de stakingsdag voor alternatief vervoer te kiezen.”

De reden voor de verdeeldheid over welke bus wel of niet rijdt, komt door de verschillende vakbonden. Zo staakt FNV wel, maar bonden als CNV doen dat niet.

Ook bij Arriva staakt een deel van de buschauffeurs. De machinisten en conducteurs op de treinen in de provincie leggen het werk niet neer en de treinen van de vervoerder rijden dus gewoon. Zij vallen onder een andere cao en vallen dus niet onder de staking.