Categorieën: Nieuws

Kinderfestival Haren kijkt terug op magische dag: “Komt er een volgende editie? Absoluut!”

De tweede editie van het Kinderfestival Haren, dat zaterdag gehouden werd in de Hortus, is een succes geworden. Dat laat de organisatie desgevraagd weten.

De organisatie mocht in totaal 1.250 kinderen verwelkomen. Daarmee was men ook helemaal volgeboekt. “We hadden een breed aanbod aan activiteiten gericht op kinderen in de leeftijd van drie tot twaalf jaar oud”, laat Lotte Stienstra van de organisatie weten. “Zo kon er bijvoorbeeld geknutseld worden in de knutselkeet, kon er genoten worden van een theatervoorstelling, kon er op een djembé of ukelele muziek worden gemaakt en kon er een stop-motion film gemaakt worden met lego.”

“Kinderen enthousiast maken tot cultuurparticipatie”
Het programma stond vooral in het teken van kunst, cultuur, natuur, techniek, muziek en sport. “Het festival is voor de coronacrisis opgezet door een aantal buurtgenoten omdat we vonden dat er voor kinderen eigenlijk heel weinig georganiseerd werd op dit gebied. Ons doel is om kinderen op een leuke manier in aanraking te komen met verschillende gebieden. Daarmee hopen we de kinderen, en hun ouders, enthousiast te maken tot cultuurparticipatie in hun vrije tijd. Dat ze bijvoorbeeld op muziekles gaan, of dat ze actief worden bij een toneelvereniging.”

“We gunnen iedereen de magie van kunst en cultuur”
Voorzitter Douwe Zeldenrust van de organisatie vult aan: ““De toevoeging van kunst en cultuur in het leven van kinderen is enorm waardevol. Het draagt bij aan het maken van verbindingen in je omgeving. En het leert je veel over jezelf. Het ontdekken en ontwikkelen van je talent is iets waar je je hele leven wat aan hebt.” Zeldenrust noemt het belangrijk dat het Kinderfestival voor alle kinderen beschikbaar is: “Ook voor de kinderen waarvan de ouders bijvoorbeeld een kleine beurs hebben. Daarom zijn alle theatervoorstellingen, activiteiten en workshops, met behulp van lokale sponsoren, gratis. Ook krijgen we hulp van een geweldige groep vrijwilligers. En we hebben kaarten geschonken aan de Voedselbank. We gunnen iedereen de magie van kunst en cultuur.”

Volgend jaar weer?
Op de vraag of er volgend jaar weer een Kinderfestival plaats gaat vinden is Stienstra duidelijk. “Gisteravond zijn we al begonnen met het brainstormen over de volgende editie. Dus die derde editie komt er zeker. Houd onze website goed in de gaten. Daar wordt binnenkort ook een aftermovie van het festival geplaatst.”

Foto: Albert Kolf
Foto: Albert Kolf
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Persoon te water geraakt bij Oostersluis; schipper aangehouden

De politie kreeg donderdagavond een melding van een persoon die te water is geraakt bij…

8 minuten geleden

Het Groningse leven van vroeger in openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum

Soms hoef je voor mooie vakantie-ervaringen niet het vliegtuig te pakken. Groningers die op zoek…

1 uur geleden

Vernieuwde zuidelijke ringweg laatste weekend augustus feestelijk geopend

De nieuwe zuidelijke ringweg wordt 1 september in zijn geheel geopend, een belangrijke mijlpaal voor…

2 uur geleden

Twee personen opgepakt na verdenking van bezit en handel in verdovende middelen

De politie deed gisteren op twee verschillende locaties op de Goudlaan in de stad en…

4 uur geleden

Muntingbrug voor fietsers en voetgangers kleine week gesloten

De Muntingbrug, de fietsbrug over het Noord-Willemskanaal, is van aanstaande maandagochtend tot vrijdag 2 augustus,…

6 uur geleden

Ambulancezorg Groningen niet meer onder verscherpt toezicht

Het verscherpt toezicht op Ambulancezorg is opgeheven. Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).…

6 uur geleden