Categorieën: Nieuws

“Kapotte verwarming locatie Nescio erg vervelend, niet in één dag te repareren”

Het gemeentebestuur betreurt de ontstane situatie in het Nescio Hotel in Haren. Door een kapotte verwarmingsketel zitten Oekraïense bewoners in de kou.

Woordvoerder Izaäk Van Jaarsveld van het CDA: “We zijn verbaasd over het nieuws dat in één van de gebouwen van het hotel de verwarming niet werkt omdat de ketel kapot is. Wij hebben begrepen dat de gemeente volgende week gaat starten met de reparatie van de werkzaamheden. Dit betekent echter dat de bewoners de komende week het zonder verwarming moeten doen, terwijl de nachttemperatuur de komende dagen behoorlijk keldert. Ook hebben we begrepen dat elektrische kachels niet mogelijk zijn. Wij willen weten hoe dit precies zit.”

Wethouder Molema (GroenLinks): “Er wordt hard gewerkt om een vervangingsketel te installeren”
Wethouder Manouska Molema: “Wij betreuren het enorm dat de verwarming stuk is. We vinden het niet fijn en we gunnen de mensen een warme en comfortabele plek. We hebben echter begrepen dat de verwarming niet in één dag is te repareren. Het gaat om een industriële verwarming, die erg lastig om te repareren. Om u een beeld te geven, de werkzaamheden zijn maandag begonnen, waarbij we inmiddels een vervangingsketel hebben gevonden. Door de installateur wordt er nu maximaal ingezet om deze ketel zo snel mogelijk in bedrijf te stellen.”

“Gebruik elektrische kachels is niet gewenst”
Molema: “Een ander gebouw van het complex wordt nog wel verwarmd. Daarom hebben we het advies gegeven dat mensen die het koud krijgen op hun kamer, dat zij naar deze gemeenschappelijke ruimte kunnen. Op dit moment zakken de temperaturen in het gebouw niet naar een gevaarlijk niveau, en we zetten breed in op communicatie om mensen te informeren wat er gebeurd. Het gebruik van elektrische kachels is niet gewenst vanwege de brandveiligheid en vanwege de elektrische capaciteit in het pand. Het wordt afgeraden.”

Izaäk Van Jaarsveld (CDA): “Het is een krakkemikkig pand, wat als het komende winter weer mis gaat?”
Van Jaarsveld: “Het is fijn dat er nu iets gebeurt. Maar we hebben het over een pand waar van alles mee aan de hand is, dat krakkemikkig is. Wat als het komende winter nog eens fout gaat?” Molema: “Als het fout gaat dan moeten we andere noodoplossingen zoeken. Nescio is een ouder pand dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. Wij huren het pand tot maart of april volgend jaar. Renoveren en investeren is lastig omdat we niet weten wat het perspectief is. Het is ook niet ons eigendom. De afgelopen periode is het van binnen enorm opgeknapt, waardoor het aan de eisen van comfort voldoet, maar niet voldoet aan alle eisen die gesteld worden.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Gebouw voor treinbeveiliging bij Hoofdstation moet eind dit jaar klaar zijn

Er wordt een zogeheten relaishuis gebouwd bij het Hoofdstation. Dat meldt ProRail. De bouw begint…

8 minuten geleden

Groningse Lois Abbingh één van de vlaggendragers Nederlands Olympisch team

De Groningse handbalster Lois Abbingh is één van de twee Nederlandse vlaggendragers tijdens de openingsceremonie…

2 uur geleden

GIJS Marne Groningen opent competitie eredivisie ijshockey in Friesland

De ijshockeyers van GIJS Marne Groningen openen de competitie in de eredivisie met een uitwedstrijd…

2 uur geleden

Opnieuw vernielingen op sportpark de Esserberg, netten Be Quick vernield

Er zijn opnieuw vernielingen aangericht op sportpark De Esserberg aan de Rijksstraatweg tussen Groningen en…

3 uur geleden

Kunstgras op het hoofdveld van The Knickerbockers

Het hoofdveld van studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers op het sportpark van Zernike krijgt kunstgras. (meer…)

3 uur geleden

Sluitingsdatum Groninger scheurkalender vervroegd: “Al 2.000 foto’s ingezonden”

De sluitingsdatum voor de Groninger scheurkalender is vervroegd. Mensen die kans willen maken om hun…

6 uur geleden