Invallen in twee coffeeshops in Stad; ook woning aan Nieuwe Ebbingestraat doorzocht (update)

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft donderdag invallen gedaan bij de coffeeshops Dees en De Driemaster en een woning aan de Nieuwe Ebbingestraat.

Dat melden Stadsblog Sikkom en het Dagblad van het Noorden.

Volgens een woordvoerder van de FIOD vonden de invallen plaats vanwege een strafrechtelijk onderzoek. Beide coffeeshops hebben dezelfde eigenaar. Een getuige vertelde aan stadsblog Sikkom dat rond half negen agenten met bivakmutsen en politiemensen met honden coffeeshop Dees binnenvielen. Dees zit aan de Papengang, De Driemaster is gevestigd aan de Nieuweweg.

Later op de donderdag viel de FIOD ook binnen in een woning aan de Nieuwe Ebbingestraat. Of de inval in de woning verband houdt met de doorzoekingen van de twee coffeeshops, is niet bekend. De FIOD geeft voorlopig geen commentaar op de invallen. Later op de dag komt er wellicht meer informatie.

Deel dit artikel: