Energierekening RUG stijgt komend jaar mogelijk naar 57 miljoen euro

nieuws
Foto: Ildigo (via Pixabay)

De Rijksuniversiteit Groningen moet komend jaar mogelijk zo’n 57 miljoen euro betalen voor haar energie. Volgens de UKrant blijkt dat uit een berekening van de Taskforce Energie van de universiteit.

Daarmee zou de energierekening van de universiteit zes keer hoger worden dan in andere jaren. De Taskforce stuurde onlangs een memo naar het universiteitsbestuur, waarin het de universiteit oproept om meteen met maatregelen te komen.

Thermostaat twee graden lager in de winter en verwarming korter aan

De Taskforce stelt onder meer voor om de verwarming in alle gebouwen korter aan te zetten. De gebouwen moeten ’s avonds en ’s nachts in ‘nachtstand’. Ook moet de thermostaat omlaag, zo stelt de Taskforce: van 21 naar 19 graden. Daarmee zou de universiteit ongeveer elf miljoen aan stookkosten kunnen besparen. De gebouwen hoeven niet korter open, aldus de taskforce. Maar bezoekers buiten de ‘comforttijden’ moeten dan wel rekening houden met koudere gebouwen.

Volgens de taskforce komt er binnenkort een campagne onder studenten en medewerkers, die de maatregelen gaat uitleggen.