“Donderdag kans op veel regen, komend weekend perioden met zon en 23 graden”

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De komende dagen gaat het weer uit een ander vaatje tappen waarbij kans is op flink wat regen. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdag is het bewolkt waarbij het in de loop van de ochtend gaat regenen”, vertelt Kamphuis. “Daarbij is er kans op een enkele onweersklap. Lokaal kan er flink wat regen vallen. In de loop van de middag wordt het droog. De wind is zwak en komt uit veranderlijke richtingen, rond windkracht 2, en het wordt 18 graden. Vrijdag vallen er talrijke buien, met kans op onweer en plaatselijk ook weer veel regen. De temperatuur ligt rond de 18 graden.”

“In het weekend rustig weer”
“Ook op zaterdag houden we het niet droog. Naast enkele buien schijnt zo nu en dan de zon en wordt het rond de 21 graden. Er staat een zwakke westelijke wind, rond windkracht 2. Op zondag houdt het rustige weer aan. Het is droog en met flinke zonnige perioden wordt het 23 graden. Maandag en dinsdag wordt het 23 of 24 graden en is er flink wat zon. Of een depressie later op dinsdag of woensdag doorbreekt, en er opnieuw regen volgt, of dat hogedruk stand gaat houden is nog onzeker.”

Code geel
Het KNMI meldt dat vanwege de onweersbuien er donderdag voor de provincie Groningen een code geel geldt. De waarschuwing geldt van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.