Districtsbeker: VVG ruim langs GVAV Rap; Gorecht en PKC’83 starten met zege, Velo pakt GRC

sport
Foto's Martijn Minnema: VVG - GVAV Rapiditas,

In de eerste wedstrijd van de groepsfase in de districtsbeker boekten eerste klassers VV Groningen (tegen nieuwbakken eerste klasser GVAV Rapiditas), Gorecht en PKC’83 ruime zeges. Zondag eerste klasser GRC verloor de derby tegen tweedeklasser Velocitas en het uit de eerste klasse gedegradeerde Stadspark kreeg een pak slaag. In de lagere klassen verraste Mamio tegen het gepromoveerde Lycurgus.

Eerste & Tweede Klasse

VV Groningen maakte in zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen een prima indruk, GVAV Rapiditas werd met 6-2 verslagen. VVG kwam door een treffer van Jordi Paapst weliswaar al na 2 minuten op achterstand maar herstelde zich goed. Een half uur later stond een in die fase wervelend VVG op 4-1 door treffers van Sem Folkerts en Jonathan van Dorssen die elk twee keer doel troffen. Het aanvalsspel met vlotte combinaties was een lust voor het oog en GVAV kwam er een half uur lang niet of nauwelijks aan te pas. Na de 4-1 nam VVG wat gas terug maar desondanks liep het na rust nog wel uit naar 6-1 dankzij treffers van Youri ter Arkel uit een penalty en Niels Hoekstra. Elf minuten voor tijd deed Ramon Nijdam namens GVAV nog wat terug, 6-2.
VVG-GVAV Rapiditas 6-2 (4-1)
2. 0-1 Paapst, 12. 1-1 Folkerts, 20. 2-1 van Dorssen, 31. 3-1 Folkerts, 34. 4-1 van Dorssen, 54. 5-1 van Arkel (penalty), 64. 6-1 Hoekstra, 79. 6-2 Nijdam

In dezelfde groep ging Stadspark op bezoek bij Zuidhorn met 6-1 onderuit. In de groepen met de eerste en tweede klassers gaan de nummers 1 en 2 door.

PKC’83 begon ook goed, uit bij Noordster werd met 0-6 gewonnen. Bryan Inge scoorde twee keer. Gorecht won thuis met 3-0 van Sellingen. Het naar de tweede klasse gepromoveerde Velocitas was met 4-2 te sterk voor eerste klasser GRC. Oranje Nassau speelt dinsdag zijn eerste wedstrijd, uit tegen WVV.

Derde t/m Vijfde klassers

Lycurgus-Mamio 0-1

In de groepen met daarin de clubs uit de derde t/m vijfde klasse gaat alleen de nummer één door.
Het naar de derde klasse gepromoveerde Lycurgus en vierde klasser Mamio zitten met twee vijfde klassers in bekerpoule 233 en zouden onderling uit moeten maken wie er door gaat. Vanmiddag troffen beide clubs elkaar op Sportpark West End, de thuishaven van Lycurgus. Na het duel van vanmiddag lijkt Mamio de beste papieren voor de knock out fase te hebben. Mamio won door een fraaie treffer in 67′ minuut van Clinton Abiamuwe met 0-1. De watervlugge aanvaller haalde van een meter of 25 uit en schoot met een geplaatst schot raak. Lycurgus had meer balbezit, kreeg met name na rust ook een aantal prima kansen, maar de defensie van Mamio gaf geen krimp.

Andere uitslagen:
Oosterparkers-Eenrum 2-4
OKVC-GRC (zat) 1-3
The Knickerbockers-Stedum 7-0
Rood Zwaert Baflo-VVK 1-1
Groen Geel-Blauw Geel’15 4-0
BSVV-Helpman 0-8
Meeden-Amicitia VMC 0-4
Glimmen-Haren 3-2
Middelstum-GEO 4-0