CDA vreest dat sportclubs onbereikbaar worden voor minima door stijgende energiekosten

nieuws
Foto Andor Heij. Hoofdveld Helpman met kunstgras

Sportclubs in Groningen vrezen er niet aan te ontkomen om de hoge prijzen voor stroom en gas door te moeten schuiven naar hun leden. De CDA-fractie in de Groningse gemeenteraad vreest dat de amateursport daardoor onbetaalbaar wordt voor minima en wil dat de gemeente ingrijpt.

De partij pleit, naast financiële compensatie voor de sportclubs, voor het collectief aankopen van zonnepanelen voor de sportclubs. Daarnaast moet de gemeente gaan helpen bij het verduurzamen van de sportaccommodaties. Daarmee moeten de opbrengsten voor de club omhoog gaan en de energiekosten naar beneden.

“Wij willen voorkomen dat de stijgende energierekeningen ervoor gaan zorgen dat sport onbetaalbaar wordt voor Groningers met een minder grote portemonnee”, aldus CDA-fractievoorzitter Jalt de Haan. “Wij vragen het college om nu in actie te komen en niet te wachten tot de rekening gepresenteerd wordt.”