“Woensdag flinke perioden met zon en 28 graden, na een koel weekend opnieuw warmer”

nieuws
Foto: FelixMittermeier via Pixabay

De komende dagen gaan warm verlopen. Ook op de lange termijn is de zomerwarmte present. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Woensdagochtend drijft er eerst wat laaghangende bewolking over”, vertelt Kamphuis. “Later in de ochtend klaart het verder op en in de middag zijn er flinke perioden met zon. Het is zeer warm bij 27 of 28 graden. Er waait een matige zuidwestenwind, windkracht 3, toenemend tot windkracht 4. In de avond is het om 20.00 uur nog ongeveer 25 graden. In de nacht van woensdag op donderdag hebben we te maken met minimumtemperaturen die rond de 16 of 17 graden liggen.”

Tropische temperaturen
“Donderdag zijn er zonnige perioden, maar trekken er ook wolkenvelden over. Het is dan ook niet stralend weer, maar het is wel zwoel. Het is opnieuw zeer warm bij 28 graden, waarbij lokaal de tropische waarden behaald kunnen worden. Grootste kans daarop is in het zuidoosten van de provincie. De westenwind draait later op de dag naar het noordwesten, en is zwak of matig, windkracht 2 of 3. In de middag is er een kleine kans op een verspreide bui. In de nacht naar vrijdag maken vooral het zuiden en oosten kans op een onweersbui, wanneer koelere lucht ons gebied binnenstroomt.”

Koeler weertype
“Vrijdag is het met 21 graden een stuk koeler. Het blijft droog, waarbij uitgestrekte wolkenvelden en een paar opklaringen elkaar afwisselen. De noordwestenwind neemt toe naar windkracht 4. In het weekend houden we dit weertype. Na het weekend lopen de temperaturen snel op. Maandag wordt het 24 graden en dinsdag en woensdag 25 tot 28 graden. Daarbij is het vrij zonnig en droog zomerweer.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.