Wieny (89), overgebleven helft van de eens bekende tweeling in Stad, overleden

nieuws
foto: www.hart-voor-zuid.nl

Wieny Heeringa is woensdagochtend op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt stadsblog Sikkom. Wieny haar eeneiige tweelingzus Henny overleed acht jaar geleden. Samen genoten ze veel bekendheid in Stad.

Die bekendheid werd veroorzaakt door hun opvallende verschijning. De twee zussen leken in alles op elkaar. Van kleding tot kapsel, van motoriek tot stem. Ze waren altijd samen, gingen samen wandelen, naar de kapper en ook een hapje eten gebeurde samen. In 2014 overleed Henny. Volgens Sikkom is Wieny nooit over het verlies heen gekomen.

Drie weken geleden kwam Wieny ten val in haar woning aan de Peizerweg. Buurtbewoners vonden haar, waarop de hulpdiensten werden ingeschakeld. Uit onderzoek bleek dat ze een heup had gebroken. Die kwetsuur is ze niet te boven gekomen.